Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Πολιτική εκδήλωση: "Υπάρχει άλλος δρόμος! Για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού"


Το μαύρο κυβερνητικό μέτωπο, εντός ενός διαρκούς κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος, προωθεί μια νέα εποχή βαρβαρότητας με θύμα την εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία. Παρά την εντεινόμενη λαϊκή αντίθεση προσπαθούν στα γρήγορα να περάσουν μέτρα διάλυσης του λαού, καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου, των μισθών και των συντάξεων, τεράστιων περικοπών στις κοινωνικές παροχές και ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. Πρόθυμοι συμπρωταγωνιστές σ’ αυτό το φαιρδό θεατρικό σκηνικό, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Όμως όλο και περισσότερος κόσμος καταλαβαίνει πια ότι η καταστροφή είναι οι ίδιες οι πολιτικές των μνημονίων, των δανείων και των μέτρων – το μόνιμο τοπίο κοινωνικού πολέμου - που επιβάλλουν κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ. Τα μέτρα δεν είναι για τη σωτηρία του λαού ή για τη μείωση του χρέους, είναι για τη σωτηρία των τραπεζών, είναι για τους «επενδυτές» και το ντόπιο κεφάλαιο που θα μπορούν να αλωνίζουν σε μια χώρα με πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, σε μια χώρα που όλη της η έκταση θα είναι ΕΟΖ.
Απέναντι στην συντονισμένη επίθεση τους όμως υπάρχει ελπίδα! Υπάρχει άλλος δρόμος, μακριά από την εξαθλίωση και την κοινωνική καταστροφή που σχεδιάζουν. Η παύση πληρωμών, η έξοδος από το ευρώ και την Ε.Ε., όχι μόνο δεν είναι η συντέλεια του κόσμου αλλά βήματα που πρέπει να διεκδικήσει για να μπορεί να οραματίζεται ένα διαφορετικό μέλλον. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις και η εργατική απάντηση για την διέξοδο από την κρίση απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, στη βάση ενός προγράμματος με πυρήνα τα εργατικά συμφέροντα κρίνεται ως το απαραίτητο βήμα  για την απελευθέρωση των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας, βάσει των παραπάνω, σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Υπάρχει άλλος δρόμος! Για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού»  που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, την Τετάρτη 4/4 και ώρα 19:00 με ομιλητές τους: Παναγιώτη Μαυροειδή, μηχανικός  - μέλος της Πρωτοβουλίας ενάντια στο ευρώ και την ΕΕ και Παναγιώτη Σωτήρη, πανεπιστημιακός - μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ 

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

240 εκατομμύρια για στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών την ώρα που κλείνουν νοσοκομεία και εργοστάσια!


Ο αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τις πλάτες της ακροδεξιάς δεν έχει τέλος. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας για να τους ανακοινώσει ότι σε κάθε περιφέρεια θα δημιουργηθούν τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, συνολικά τριάντα σε όλη τη χώρα. Έδωσε τελεσίγραφο μίας βδομάδας να αποδεχτούν τα περιφερειακά συμβούλια, διαφορετικά θα προωθήσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Η προσπάθεια του να ντύσει με αναπτυξιακό μανδύα αυτή την άθλια ρατσιστική επιλογή, ότι τάχα θα απορροφήσει κονδύλια 240 εκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας δεν πείθουν κανένα. Σε περιοχές ρημαγμένες από τη κρίση, όπου κλείνουν εργοστάσια, ακόμη και νοσοκομεία με τις συγχωνεύσεις σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν φυλακές μεταναστών!
Πρόκειται για πολιτική κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δύναται να χρηματοδοτήσει και τα Στρατόπεδα, εάν θεωρηθούν «επιλέξιμα», δηλαδή σωστά καμωμένα. Η αποκρουστική Ευρώπη - φρούριο κόβει με το μαχαίρι τις κοινωνικές δαπάνες, αλλά ενισχύει την κατασκευή στρατοπέδων συγκέντρωσης για μετανάστες.
Η βαθιά αντιδραστική συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ακροδεξιών κομμάτων παίζει το χαρτί του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, για να αποπροσανατολίσουν την οργή του κόσμου από την άθλια αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και της επίθεσης του κεφαλαίου. Μια οργή, που ξεχείλισε ξανά στις παρελάσεις της 25ης Μάρτη.
Ο συντηρητικός κατήφορος με την ένταση της τρομοκρατίας και της καταστολής, την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, την επίθεση στο πανεπιστημιακό άσυλο είναι βήμα για τη θωράκιση της κυρίαρχης τάξης, σε συνθήκες κρίσης και πανικού μπροστά στη ογκούμενη λαϊκή και εργατική αντίσταση.
Αυτές οι πολιτικές της καταστολής και του ρατσισμού είναι βούτυρο στο ψωμί των κάθε είδους ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων όπως της Χρυσής Αυγής, που καραδοκούν να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου και τις επιθέσεις κατά των μεταναστών της συγκυβέρνησης.
Οι μετανάστες είναι μέρος της ίδιας εργατικής τάξης, και υπόκεινται άγρια εκμετάλλευση και καταπίεση για χάρη των κερδών των καπιταλιστών. Η διάσπαση ωφελεί τις κυβερνήσεις και τα αφεντικά, είναι μέρος της συνολικής επίθεσης κατά των εργαζομένων, και για αυτό σήμερα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ.
Δεν είναι δουλειά των εκλεγμένων περιφερειακών και δημοτικών αρχών να νομιμοποιήσουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Αντίθετα, πρέπει να διεκδικήσουν όλους εκείνους τους πόρους που τους στερεί η κυβέρνησης και θα μπορούσαν να τους διαθέσουν για ανάπτυξη των προγραμμάτων πρόνοιας και στήριξης του λαού.
Κανένα στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν χρειαζόμαστε, χώρους φιλοξενίας για άστεγους, φτωχούς και μετανάστες είναι αυτό που έχουμε ανάγκη. Να πάρουν πίσω τα μέτρα φτώχειας και τα Μνημόνια, να σταματήσουν τις επιθέσεις στις δημοκρατικές ελευθερίες, να δώσουν πίσω τα κλεμμένα, να ανοίξουν τα κλειστά εργοστάσια και να νομιμοποιήσουν τους μετανάστες.
Να βάλουμε φρένο στην προεκλογική εκστρατεία φόβου και ρατσισμού!
 

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Η δύναμη του λαού μπορεί να γκρεμίσει τα σιδερόφραχτα κάστρα της εξουσίας. Ήττα για το μαύρο κυβερνητική μέτωπο, οι παρελάσεις τις 25ης Μαρτίου


Οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου ολοκληρώνονται, με μια ακόμα ήττα του μαύρου μετώπου κυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ. Η δοτή κυβέρνηση των τραπεζιτών και των τοκογλύφων έκανε όλη την Ελλάδα οχυρωμένο κάστρο για να αποκλείσει την έκφραση της οργής και της διαμαρτυρίας των εργαζομένων και της νεολαίας. Οι εκπρόσωποι της νέας τυραννίας και της Ιεράς Συμμαχίας του 21ου αιώνα, όπου δεν φοβήθηκαν να παρουσιαστούν, παρακολούθησαν τις παρελάσεις με μοναδική συντροφιά τις δυνάμεις της αστυνομίας, θυμίζοντας μισητούς αυτοκράτορες ή γερμανικά στρατεύματα στην κατεχόμενη Αθήνα.
Προκαλούν οργή, γέλια ή κλάματα οι δηλώσεις των θλιβερών κυβερνητικών εκπροσώπων, με τον τραπεζίτη πρωθυπουργό που αλυσοδένει την κοινωνία στα συμφέροντα του κεφαλαίου, να υποστηρίζει ότι η επανάσταση του 1821 … δείχνει το δρόμο για την τωρινή «ανόρθωση» της οικονομίας, ενώ ο κ Αβραμόπουλος απορούσε γιατί δεν παρακολούθησε όλος ο λαός τη «θαυμάσια» παρέλαση. Δεν κατάλαβε ότι εκτός από τη κυβερνητική εξουσία και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ήταν μόνος; Ο λαός βρισκόταν αλλού.
 Βρισκόταν απέναντι από τις δυνάμεις της αστυνομίας, διεκδικώντας να μετατρέψει τις παρελάσεις σε περήφανες διαδηλώσεις οργής. Για άλλη μια φορά, η μαχόμενη κοινωνία βρισκόταν στους δρόμους, αψηφώντας το κλίμα πρωτοφανούς αστυνομοκρατίας, τρομοκρατίας και προβοκάτσιας, που διαμόρφωναν εδώ και μέρες τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Ήταν σαφές εξ αρχής ότι ο στόχος τους ήταν να φοβίσουν τους πολίτες ώστε να μη διαδηλώσουν. Δυστυχώς και τα δύο μεγάλα κόμματα της Αριστεράς, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξαν το δρόμο της αποχής και της καταγγελίας, υποτάχθηκαν στο κλίμα που ήθελαν οι κυρίαρχοι να επιβληθεί και απουσίασαν από μια μεγάλη μάχη του λαϊκού κινήματος.
Αποδείχτηκε περίτρανα ότι και τα πιο αυταρχικά μέτρα καταστολής είναι ανίκανα να εμποδίσουν το αποφασισμένο και οργανωμένο κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων. Δεν υπήρξε γωνιά της Ελλάδας που να μην έγιναν διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι παρελάσεις ακυρώθηκαν ή δεν συμμετείχαν οι «επίσημοι» από φόβο. Σε ορισμένες περιπτώσεις η μαζικότητα και η μαχητικότητα ήταν τεράστια και οδήγησε σε ακύρωση της παρέλασης και λαϊκή διαδήλωση, όπως στο Ηράκλειο της Κρήτης, ενώ σε πολλές πόλεις οι πολίτες έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και έκαναν τις παρελάσεις - μαχητικές πορείες, όπως στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Χανιά, στην Ξάνθη, στον Πειραιά, στη Νέα Σμύρνη, στο Περιστέρι, στου Ζωγράφου, και αλλού. Μάλιστα η δυναμική της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης έδωσε ώθηση και θάρρος, σπάζοντας τον επιβαλλόμενο τρόμο, έτσι που εκατοντάδες και χιλιάδες να κατεβαίνουν στο δρόμο κατά τη διάρκεια της ημέρας, βλέποντας ότι το λαϊκό κίνημα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.
Μοναδικό στήριγμα της νέας χούντας ο κρατικός αυταρχισμός. Είναι εκατοντάδες οι προσαγωγές που έγιναν αναίτια σε όλη τη χώρα. Σε ορισμένες πόλεις, όπως τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Βέροια και βεβαίως το κέντρο της Αθήνας, ολόκληρες ομάδες διαδηλωτών οδηγούνταν στα αστυνομικά τμήματα. Στη Λάρισα, η βίαιη επίθεση της αστυνομίας συνοδεύτηκε από τρείς συλλήψεις και ένα σοβαρό τραυματισμό αγωνίστριας.    Αντίστοιχο το κλίμα στην Κοζάνη, την Κομοτηνή, σχεδόν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αισθάνεται περήφανη που έδωσε αυτή τη μάχη, πλάι σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, πλάι στο εργατικό, φοιτητικό, μαθητικό και νεολαιίστικο κίνημα. Οι αγωνιστές της βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή χωρίς δισταγμό, παρά τις προσαγωγές, τις προκλήσεις και τις επιθέσεις της αστυνομίας.
Σε όλο αυτόν τον κόσμο που διαδήλωσε, αλλά και σε όλους τους πληττόμενους εργαζόμενους απευθύνουμε ξανά κάλεσμα ενότητας και αγώνα για την επόμενη μέρα, που πρέπει να μας βρει ακόμα πιο αποφασισμένους και μαχητικούς ενάντια στην  καταστροφή που φέρνουν κυβέρνηση- Ε.Ε.- ΔΝΤ. Σε αυτό το δρόμο καλούμε τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν, υπερβαίνοντας τους φόβους και την αμηχανία.


Η μέρα που δειλά ξημερώνει θα είναι δική μας.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Να γίνουν οι παρελάσεις παλλαϊκές διαδηλώσεις!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν την πάλη τους εδώ και τώρα χωρίς καμιά αναμονή. Μέσα στο επόμενο δίμηνο και πριν τις εκλογές θα κριθούν πολύ σοβαρά ζητήματα για την εργατική τάξη και τον λαό. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου και η Τρόικα, θέλουν να τσακίσουν τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, να κάνουν σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, να διαλύσουν το ασφαλιστικό σύστημα. Να καταργήσουν κάθε δημοκρατικό και συνδικαλιστικό δικαίωμα, κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας. Να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε νέους “ραγιάδες” του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Ο λαός πρέπει να απαντήσει στην επιδρομή.

ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ!. Υπερασπίζουμε τους μισθούς και τις συμβάσεις μας. Δεν υπογράφουμε την καταδίκη μας. Αγώνας παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς. Κανένα παζάρι με την εργοδοσία. 
ΝΕΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.

Κάτω η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Κάτω οι αδίστακτοι υπηρέτες των τραπεζιτών, των ντόπιων και ξένων τοκογλύφων, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ο λαός δεν υπέγραψε την δανειακή σύμβαση, δεν την αναγνωρίζουμε, την ανατρέπουμε. Δεν περιμένουμε να φύγουν, παλεύουμε για να τους διώξουμε. Τα μνημόνια δεν είναι μονόδρομος – υπάρχει άλλος δρόμος, χωρίς χρέος, έξω από ευρώ, την ΕΕ, τον καπιταλισμό, για να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζόμενων!
Παλεύουμε για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Στηρίζουμε τα αντιφασιστικά συλλαλητήρια στις 17 Μάρτη. Δεν θα επιτρέψουμε στο κράτος και το μακρύ του χέρι, τις φασιστικές συμμορίες να τρομοκρατήσουν το εργατικό κίνημα και την Αριστερά.

ΠΑΛΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΙΣ 24-25 Μάρτη.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΛΑΪΚΕΣ-ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. 

Σε κάθε πόλη της Ελλάδας. Στις γειτονιές και στο κέντρο της Αθήνας.  ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Οι εργάτες,  οι αγρότες, η νεολαία που την στέλνουν στον καιάδα των 400 ευρώ, στην ανεργία και την ξενιτιά. Οι αυτοαπασχολούμενοι που κλείνουν μαζικά. Τους τραντάξαμε στις 12 Φλεβάρη, να ετοιμάσουμε την οριστική ανατροπή τους  στις 24-25 Μάρτη!

"ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΑΒΙΑ" ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ, ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!


- ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ "ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ" ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 
-  ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥ
-  ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΕ
-  ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
-  ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ.



Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Επιστολή ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, άλλη Αριστερά


Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, μαζί με την Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ μετά το PSI προχωρούν σε δραματικά και αλλεπάλληλα κουρέματα των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και γίνεται πιο απαραίτητος από ποτέ ο πανεργατικός και παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσει η νέα αντιδραστική τομή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωρά σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Με στόχο τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, ενός ελπιδοφόρου αντίπαλου δέους στη «χούντα» των αγορών, απευθύνεται σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος, επιδιώκοντας την κοινή τους δράση μέσα στους αγώνες.

Η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απευθύνθηκε ήδη με επιστολή προς την ΚE του ΚΚΕ και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας ξεχωριστές συναντήσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα συναντήσεων με οργανώσεις και κινήσεις της Αριστεράς. Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζεται σε ένα συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα, που θεωρείται από το μέτωπο της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς ως το αναγκαίο περιεχόμενο για να ανατραπεί η επίθεση: Ανατροπή των μνημονίων, των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Παύση πληρωμών προς τους πιστωτές, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους. Εθνικοποίηση - κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και των μεγάλων, στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ. Ριζική μείωση του χρόνου εργασίας, σταθερή εργασία με αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, εισόδημα εργαζομένων και λαού σε βάρος των κερδών του κεφαλαίου. Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών, περιφρούρηση των αγώνων και των μαζικών οργάνων του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί ιδιαίτερα όλες τις μαχόμενες αριστερές και αγωνιστικές δυνάμεις να συμβάλλουν στην κλιμάκωση των εργατικών και λαϊκών αγώνων, με τη συγκρότηση ανεξάρτητου κέντρου αγώνα σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ. Η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έχει σχέση βεβαίως με εκλογική ή συνολική προγραμματική συνεργασία, οι οποίες είναι ανέφικτες και συχνά προτείνονται προσχηματικά. Δεν κυνηγά εντυπώσεις, αλλά ουσία και αποτέλεσμα. Στηρίζεται στην αυτοτέλεια, κοινή δράση, διάλογο και αντιπαράθεση μεταξύ των αριστερών ρευμάτων, με κριτήριο όμως τα συμφέροντα του λαού και του κινήματος, μακριά από τον ενδοαριστερό εμφύλιο και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Απειθαρχία στους μεσάζοντες. Φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για το λαό.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει την απειθαρχία των παραγωγών του Κάτω Νευροκοπίου να πουλήσουν τον κόπο και τον ιδρώτα τους σε τιμές κάτω του κόστους. Οι μεγαλέμποροι και οι μεσάζοντες δεν είναι πανίσχυροι. Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν πως η παράκαμψη των μεσαζόντων είναι αναγκαίο βήμα για να μπορέσουν παραγωγοί και λαός να μην συνθλιβούν από την επίθεση συγκυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ.  
Δεν πρόκειται για το κίνημα της πατάτας όπως περιπαιχτικά έσπευσαν να το  βαφτίσουν πρόθυμα τα  παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης. Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη αναγκαιότητα παραγωγών και λαού που βρίσκονται στο όριο της πείνας και της κοινωνικής καταστροφής. Είναι εικόνες από το μέλλον για τις τεράστιες δυνατότητες που ανοίγονται, οι παραγωγοί του πλούτου να έχουν τον πρώτο λόγο στο παραγόμενο προϊόν τους.  Και αντίστοιχα οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό και φθηνό τρόφιμο.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την αριστερά με την κοινή δράση της στο κίνημα να αφουγκραστεί τους τρόπους που διοχετεύεται η λαϊκή κινητικότητα. Να μην σηκώσει αμήχανα τους ώμους της, να μην βρεθεί απέναντι, αλλά να μπει μπροστάρης μέσα από μαζικούς φορείς, μέσα από σωματεία και συνδικάτα, μέσα από την πάλη της για την ανασυγκρότηση του αγροτικού και συνεταιριστικού κινήματος ώστε αυτές οι πρωτοβουλίες ούτε να ξεφουσκώσουν, ούτε να αξιοποιηθούν σε κανάλια ενσωμάτωσης.
Τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, τα εναλλακτικά δίκτυα διανομής τροφίμων είναι υπόθεση όλων μας! Για μας είναι ενταγμένα στον αγώνα για την αποδέσμευση από την Ε.Ε και την ΚΑΠ, την έξοδο από το ευρώ,  τη διαγραφή του χρέους,  την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με πρωτοβάθμιους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα διεκδικούν κατώτερες εγγυημένες τιμές για τα αγροτικά προϊόντα, με εργατικό έλεγχο και με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.   
                                                                                                       

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ!

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Κλαδική Επιτροπή Αγροτοδιατροφικού Τομέα

Ανασχηματισμός επίθεσης χωρίς καμία νομιμοποίηση


Με τον ανασχηματισμό της η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, θύμισε και πάλι το αντιλαϊκό της πρόσωπο. Αναθέτει την ανάπτυξη στην αποτυχημένη υπουργό Παιδείας Διαμαντοπούλου που η θητεία ήταν πραγματικός όλεθρος: έκλεισε σχολεία, άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία, απειλεί με απολύσεις καθηγητών, ενώ εξήγγειλε και τη μετατροπή του λυκείου σε εξεταστικό κέντρο. Η παιδεία της αγοράς, της παπαγαλίας και της αμάθειας έχει στόχο τον εργαζόμενο των 400 ευρώ που απαιτούν τα Μνημόνια.
Οι περίφημοι τεχνοκράτες της κυβέρνησης δεν είναι κοινωνικά ουδέτεροι, αλλά στρατευμένοι αντιδραστικοί. O Χρυσοχοίδης επανέρχεται ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να συνεχίσει το δόγμα που διακήρυξε με τη «μηδενική ανοχή» τόσο απέναντι στην  εργατική και νεολαιίστικη αντίσταση όσο και τους μετανάστες. Ο Οικονόμου στο υπ. Δημόσιας Τάξης ταυτίζεται με την αστυνομική βαρβαρότητα και τη στενή συνεργασία με ξένες υπηρεσίες.
Ο Μπαμπινιώτης στο υπ. Παιδείας συνδέεται με την απαξίωση της δημοτικής γλώσσας και του λαού που τη μιλάει, ενώ είναι κηρυγμένος εχθρός του φοιτητικού κινήματος όπως δείχνουν οι εξομολογήσεις του στην αμερικάνικη πρεσβεία που αποκάλυψαν τα Wilileaks. Όταν  υπουργός Παιδείας αναλαμβάνει ο πρόεδρος ενός οργανισμού ιδιωτικών σχολείων, γίνεται ξεκάθαρο ότι το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν παιδεία παραμένει στο στόχαστρο.
Η εργαζόμενη κοινωνική πλειοψηφία δεν έχει άλλη λύση παρά να διώξει με τους αγώνες της την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να ανατρέψει την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, όπως και κάθε επίδοξο διαχειριστή της.