Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Μόνη σωτηρία από τα εξοντωτικά μέτρα της συγκυβέρνησης η ανατροπή της και η έξοδος από ΕΕ και ευρώ


Τα μέτρα που σχεδιάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ, για να εξασφαλιστούν για τους τοκογλύφους τα 11,5 δισ. που όλο και αυξάνονται, οδηγούν σε εξόντωση του λαού. Η νέα μείωση των μισθών και των συντάξεων, το τσεκούρωμα των οικογενειακών επιδομάτων, η κατάργηση των δώρων, μαζί με τις 150.000 εφεδρείες-απολύσεις που μεθοδεύονται στο δημόσιο, βυθίζουν ακόμα περισσότερο στη φτώχεια και την ανεργία χιλιάδες οικογένειες. Η κατάσταση γίνεται ασφυκτική σε συνδυασμό με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 1,5 ευρώ τουλάχιστον, τη χρεοκοπία του ΕΟΠΥΥ και τις τιμές-«φωτιά» σε είδη βασικής κατανάλωσης, νερό, ηλεκτρικό. Ο συνδυασμός όλων αυτών δείχνει ότι κατά το φετινό χειμώνα θα κινδυνεύσουν ζωές.
Απάτη η επαναδιαπραγμάτευση που έταξε η κυβέρνηση που μαζί με ΕΕ και ΔΝΤ οδηγούν σε αργό θάνατο την κοινωνία για να προσκυνήσει και να αποδεχτεί κάθε σχέδιο υποδούλωσης. Σαν και αυτό που ετοιμάζουν ο υπουργός ανάπτυξης Χατζηδάκης και η γερμανική κυβέρνηση με τις ΕΟΖ, τις ζώνες εργασιακής σκλαβιάς με «μισθούς» 100 και 200 ευρώ, χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική ελευθερία, με αφορολόγητες επιχειρήσεις.
Τα λόγια συμπόνιας της Μέρκελ για τον ελληνικό λαό δεν είναι παρά η υποκρισία των οικονομικών δολοφόνων της ΕΕ. Εξάλλου και για τη Γερμανία δεν έχει άλλη πολιτική από τη φτώχεια, τις περικοπές, την υπερεκμετάλλευση των μεταναστών.
Η εξαίρεση από τις μειώσεις μισθών των κατασταλτικών μηχανισμών που χαρακτηρίζονται μάλιστα «μάχιμοι» και όχι για παράδειγμα των γιατρών που μάχονται για τις ζωές μας, δείχνει πόσο εχθρικά αντιμετωπίζει το λαό η κυβέρνηση, αλλά και πόσο τον φοβάται. Σε ρόλο λαγού της κυβέρνηση η φασιστική Χρυσή Αυγή, ζητούσε ειδική μεταχείριση για ΜΑΤ, ΔΙΑΣ κ.λπ., υπερασπίζοντας τα συντεχνιακά συμφέροντα αυτών που εξασφαλίζουν ιδιαίτερη μεταχείριση όσο είναι απαραίτητοι για να πολεμάνε τον αγωνιζόμενο λαό.
Η ανακοίνωση αυτών των μέτρων είναι η αρχή του τέλους για τη συγκυβέρνηση Σαμαρά. Μετά την επίσκεψη σε Βερολίνο και Παρίσι όπου υποσχέθηκε το ξεπούλημα των πάντων, των εργαζομένων, των ΔΕΚΟ, μέχρι και των βραχονησίδων, η παραμονή στο ευρώ αποδεικνύεται πως πρέπει να πληρωθεί με πείνα και εξαθλίωση. Μονόδρομος είναι ο αγωνιστικός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα μέτρα, να ακυρωθούν τα Μνημόνια. Η μόνη σωτηρία για το λαό είναι η ανατροπή της αντιλαϊκής κυβέρνησης και η άμεση έξοδος από ευρώ και ΕΕ, μαζί με τη διαγραφή του χρέους.

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Η πολιτική της υποδούλωσης της κοινωνίας στο Μνημόνιο κατακαίει τη Χίο


Εδώ και δύο μέρες το νησί της Χίου καίγεται. Τα καμένα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 70.000 στρέμματα στις περιοχές Αγ. Μάρκος Καρυές, Αυγώνυμα, Λιθί, Βέσσα, Ελάτα, Άγιο Γιώργης, Πυργί και Αρμόλια, Κοντυλόπο κ.α., με κίνδυνο επέκτασης προς τα βόρεια. Πρόκειται γιαολοκληρωτική καταστροφή παρά τις ηρωικές προσπάθειες πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, δυνάμεων από Λέσβο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα κ.α., αλλά και τον τεράστιο αγώνα που δίνουν με τις φλόγες, παρά την απίστευτη κούραση, εκατοντάδες κάτοικοι και εθελοντές, καθώς και στρατιώτες. Καμένες είναι τεράστιες δασικές εκτάσεις, μαστίχια, ελαιόδεντρα, μελίσσια. Καμένοι και οι περισσότεροι από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου που είχαν απομείνει στις συγκεκριμένες περιοχές.
Δεν πρόκειται για απλό ατύχημα, ούτε για φωτιά από αμέλεια. Η πολιτική κυβερνήσεων και της ΕΕ που με τα Μνημόνια έχει καταστρέψει τις δημόσιες υπηρεσίες, έχει υπονομεύσει σε εγκληματικό βαθμό τη δυνατότητα της Πυροσβαστικής να κάνει τη δουλειά της. Παράλληλα κάθε μέτρο δασοπροστασίας σκοντάφτει στην απαίτηση του κεφαλαίου και της Τρόικας να μην υπάρχουν εμπόδια στην εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία σε βάρος της δημόσιας γης, ενώ το δάσος θεωρείται συχνά εμπόδιο στην επιχειρηματική δράση. Αυτές οι επιλογέςμας οδήγησαν στη σημερινή καταστροφή. Πρόκειται για ξεκάθαρη εγκληματική ενέργεια, με βαρύτατες (και ποινικές) ευθύνες να βαραίνουν τόσο σαν φυσικούς, όσο και σαν ηθικούς αυτουργούς τις τοπικές αρχές και τον κρατικό μηχανισμό. Παρά την εγκληματική τους αδιαφορία για αντιπυρικές ζώνες, καθαρισμό, και σχέδιο πολιτικής προστασίας αντιμετώπισης πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών, σπεύδουν και ποζάρουν παρέα με τους Χιώτες βουλευτές προκλητικότατα στα κανάλια, δήθεν μαχόμενοι ενάντια στο κακό που οι ίδιοι προκάλεσαν.
Υπάρχουν η γνωστή αδράνεια του κράτους στην κατάρτιση δασικών χαρτών και δασολογίου, καθαρισμού δασών και δασικών δρόμων, το θεσμικό κομμάτι στις αλλαγές των χρήσεων γης κ.ο.κ. που οπλίζει το χέρι των εμπρηστών. Υπάρχουν στη συνέχεια και οι “επενδυτές” στα καμένα. Εκείνοι που βρίσκουν την ευκαιρία, με την ανοχή και τη συνδρομή των κυβερνήσεων που νομοθετούν “κατάλληλα”, για να χτίσουν στα καμένα και να πραγματοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Ποιος άραγε μπορεί να ξεχάσει τα αιολικά πάρκα στα καμένα της Πάρνηθας, τις βίλες και τα οικιστικά συγκροτήματα, τα φωτοβολταϊκά και τις λεωφόρους στη Πεντέλη από Οικοδομικούς Συνεταιρισμούς, την Εκκλησία κλπ.; Υπάρχει ανάλογος κίνδυνος και στη Χίο, αφού αποτελεί πόλο έλξης επενδύσεων και ανάπτυξης τέτοιου τύπου!
Ελπίζουμε και παλεύουμε η φωτιά στη Χίο να τεθεί όσο πιο σύντομα γίνεται υπό έλεγχο και να μην έχουμε μεγαλύτερη καταστροφή. Δεν είναι ώρα για μικροπολιτική εκμετάλλευση της καταστροφής, όπως γίνεται από πρόσωπα της δημόσιας διοίκησης, αλλά και μισαλλόδοξους πολιτικούς χώρους που βρήκαν κουτοπόνηρα ευκαιρία να “αξιοποιήσουν” τον πόνο και την καταστροφή για να πλασαριστούν εκείνοι και οι μισάνθρωπες ιδέες τους. Είναι όμως ώρα, όσοι μπορούν και δεν βρίσκονται ήδη στα μέτωπα της φωτιάς να σπεύσουν σε βοήθεια. Ταυτόχρονα όμως απαιτείται επαγρύπνιση για να μην ξαναβρεθούμε απέναντι σε τέτοια καταστροφή για τον τόπο και το μέλλον, το δικό μας, των παιδιών μας και των επόμενων γενιών.

Ανταρσία στο Αιγαίο, Αντικαπιταλιστική Αριστερά 

Η μαζική σφαγή των απεργών της Ν. Αφρικής στο όνομα του κέρδους δείχνει το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού!


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στην εργατική τάξη της Νότιας Αφρικής. Μνήμη και τιμή για τους δολοφονημένους απεργούς μεταλλωρύχους!
Στις 10 Αυγούστου στην πόλη Μαρικάνα πάνω από 3.000 εργάτες στα ορυχεία της περιοχής κατέβηκαν σε απεργία ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς. Η πολυεθνική Lonmin, η οποία ειδικεύεται στις εξορύξεις μεταλλικών ορυκτών και είναι παγκοσμίως η τρίτη μεγαλύτερη παραγωγός με αμύθητα κέρδη, φροντίζει να κηρυχθεί παράνομη η απεργία. Απειλεί τους εργάτες με απόλυση, στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό και ζητά την επέμβαση της αστυνομίας. Η αστυνομία ανταποκρίνεται στα κελεύσματα της αδίστακτης εργοδοσίας και με ωμή καταστολή δολοφονεί 36 εργάτες και τραυματίζει πάνω από 80.  
Την ευθύνη για το φρικτό αντεργατικό έγκλημα φέρει ακέραια η δήθεν «προοδευτική» κυβέρνηση του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου, που στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ν. Αφρικής και τη Συνομοσπονδία Συνδικάτων (COSATU). Παρά τα 18 χρόνια που πέρασαν από την πτώση του ρατσιστικού καθεστώτος του Απαρτχάιντ που στήριζαν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ, η εργαζόμενη πλειοψηφία της Νότιας Αφρικής συνεχίζει να στενάζει κάτω από το ζυγό των πολυεθνικών και των μεγαλογαιοκτημόνων της γης. Όσο ο πλούτος παραμένει στα χέρια των εργοδοτών και των τραπεζών, όσο το κράτος επιβάλλει τα συμφέροντά τους, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στους εργαζόμενους όσα αξίζουν.
Η μαζική δολοφονία αποτελεί έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων λαών σε όλη τη γη. Από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ που έστειλε τα ΜΑΤ να «αποκαταστήσουν την τάξη» στη Χαλυβουργία και την ισπανική καταστολή των ανθρακωρύχων μέχρι τη μαζική δολοφονία των μεταλλωρύχων στη Νότια Αφρική, η ΕΕ και οι ΗΠΑ, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους, οι τράπεζες, θυσιάζουν τα πάντα, από το καθημερινό ξεζούμισμα του ιδρώτα και της υπεραξίας μέχρι την κτηνώδη αφαίρεση της ζωής των εργαζομένων, στο βωμό του κέρδους. Οι θυσίες που ζητά το κεφάλαιο σε όλο τον κόσμο σαν διέξοδο από την κρίση δε θα φέρουν καλύτερες μέρες σε ένα μακρινό μέλλον, αλλά φτώχεια, σκληρή δουλειά και αίμα στο σήμερα. Οι δολοφονίες φανερώνουν το πραγματικό πρόσωπο της εκμετάλλευσης. Η θλιβερή προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα σε διένεξη μεταξύ συνδικάτων και οι γενικές επικλήσεις στη δικαιοσύνη αποτελούν συγκάλυψη και συνενοχή.
Αποτελεί χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα της αντικαπιταλιστικής ανατροπής δυναμώνοντας τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες σε κάθε χώρα και χτίζοντας δεσμούς αλληλεγγύης και κοινής διεθνιστικής πάλης. Η καθημερινή μάχη για την επιβίωση και ο αταλάντευτος αγώνας μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο αποτελούν το δικό μας φόρο τιμής στους νεκρούς της τάξης μας.

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Η ΕΚΤ κερδοσκοπεί με νέο τοκογλυφικό δάνειο στις πλάτες του ελληνικού λαού


Παρά την πληθώρα δηλώσεων και διεθνών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών για επικείμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, στα «ψιλά» των ελληνικών ΜΜΕ  φαίνεται να πέρασε η είδηση για το εξωφρενικό επιτόκιο ύψους 4,43% με το οποίο ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους) άντλησε 4,062 δισ. ευρώ μέσω της έκδοσης τρίμηνων εντόκων γραμματίων. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκδόσεις εντόκων γραμματίων του Δημοσίου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει την «επιστροφή στις αγορές» ή την αύξηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, αφού η δημοπρασία αυτή αποτελεί προσωρινή λύση ανάγκης που δόθηκε με ειδική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο λόγος παραπάνω από προφανής: καθώς έχει παγώσει η καταβολή των δόσεων της «βοήθειας», έπρεπε να βρεθεί τρόπος ώστε στις 20 Αυγούστου το ελληνικό δημόσιο να εξοφλήσει ομόλογο ύψους 3,2 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ, ώστε να μη δημιουργηθεί «πιστωτικό γεγονός».
Ουσιαστικά αυτό που έκανε η ΕΚΤ, έχοντας εξαιρεθεί από το πρόσφατο «κούρεμα», είναι να εξασφαλίσει πως θα πληρωθεί στο ακέραιο τα ελληνικά ομόλογα που απέκτησε σε τιμή πολύ κάτω από το 50% της ονομαστικής αξίας τους. Δηλαδή, η ΕΚΤ μόνο από αυτή την κίνησή της θα κερδίσει 1,5 - 2 δισ. ευρώ! 
Αυτοί που ετοιμάζονται να πάρουν νέα βάρβαρα μέτρα ύψους 11,5 δισ.  ευρώ στο όνομα της μείωσης του ελλείμματος και του χρέους, δε διστάζουν  να επιβαρύνουν απροκάλυπτα τον ελληνικό λαό με ένα επιπλέον τοκογλυφικό δάνειο (αυξάνοντας φυσικά το χρέος) προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις απαιτήσεις των δανειστών! Είναι πια γνωστό τι σημαίνει «αναδιαπραγμάτευση» και «απαγκίστρωση» των θλιβερών Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη: βαθιά ύφεση, ανεργία – ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μισθοί και συντάξεις πείνας, διάλυση της υγείας και φορομπηξία. Αυτοί λοιπόν είναι η ΕΕ και οι μηχανισμοί της όπως η ΕΚΤτοκογλύφοι που κερδίζουν από την κοινωνική καταστροφή στην Ελλάδα. Γι' αυτό και επιμένουν σε όλο και πιο σκληρά μέτρα. Αυτός είναι ο στόχος της Τρόικας που έστησαν μαζί με το ΔΝΤ. Τα περί «εταίρων» και κοινής ευρωπαϊκής προσπάθειας είναι προπαγανδιστικά ψέματα!
Τα αιτήματα για παύση πληρωμών στους δανειστές, διαγραφή του χρέους και έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ δεν είναι απλά επίκαιρα· είναι αναγκαίος όρος για την επιβίωση του λαού σήμερα. Η υπομονή έχει τελειώσει και η οργή των εργαζόμενων ξεχειλίζει. Η απάντηση θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα, από ένα παλλαϊκό κίνημα αποφασισμένο να νικήσει και να ανατρέψει την επίθεση του μαύρου μετώπου της συγκυβέρνησης, να ξηλώσει το καθεστώς των Μνημονίων που επιβάλλουν ΕΕ, κεφάλαιο και τράπεζες.

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Καταγγελία για πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας και αυταρχισμού σε βάρος γιατρού στο κέντρο της Αθήνας


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει το πρωτοφανές περιστατικό αστυνομικής ασυδοσίας και αυταρχισμού που συνέβη την Τετάρτη 9 Αυγούστου σε βάρος της Κ. Ζ., γιατρού στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μέλους της Γενικής Συνέλευσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Συγκεκριμένα, λίγο μετά το μεσημέρι και ενώ οδηγούσε στην περιοχή της Λ. Αλεξάνδρας, ομάδα αστυνομικών σταμάτησε τη γιατρό δήθεν για εξακρίβωση στοιχείων που εξελίχτηκε σε έλεγχο στο αυτοκίνητο. Στην συνέχεια και για ένα διάστημα μεγαλύτερο της μιας ώρας οι αστυνομικοί έκαναν επίδειξη γνώσεων για την προσωπική της ζωή, ενώ απαξίωναν τη συνδικαλιστική δράση και την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, την αλληλεγγύη στους μετανάστες και την ένταξή της στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το περιστατικό πήρε τη διάσταση έμμεσης απειλής πως μετά τους μετανάστες, σειρά έχουν οι αριστεροί για μπουν στο στόχαστρο των δυνάμεων καταστολής.
Σε ό,τι αφορά την ουσία των γεγονότων, πρέπει να τονιστεί ξανά ότι οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος δεν φοβούνται και δεν υποχωρούν, δεν τρομοκρατούνται με το νταηλίκι που πουλάνε αστυνομικοί και παρακρατικές ομάδες. Οι κοινωνικοί αγώνες δεν είναι παρά γέννημα της ανάγκης του λαού να παλέψει ενάντια στην πολιτική των Μνημονίων που επιβάλλουν κυβέρνηση και ΕΕ-ΔΝΤ. Γι’ αυτό και θα συνεχιστούν, μέχρι τη νίκη.
Μικρή σημασία έχει αν ήταν αποτέλεσμα εντολής ή πρωτοβουλία των αστυνομικών η συμπεριφορά αυτή, η οποία φανερώνει και πάλι πως οι δυνάμεις καταστολής είναι ένας μηχανισμός ταυτισμένος με την επιβολή του Μνημονίου, εχθρικός με το λαό και τους αγωνιστές του. Σε κάθε περίπτωση την ευθύνη έχει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και η κυβέρνηση που με τις δηλώσεις τους και το αντιμεταναστευτικό πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει, αλλά και τις διώξεις αγωνιστών του μαζικού κινήματος, έχουν στρώσει το έδαφος για αυτήν αυταρχική συμπεριφορά της αστυνομίας. Ακολουθούν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου που διαμόρφωσαν μια έτσι κι αλλιώς αντιδημοκρατική δύναμη καταστολής σε στρατό του Μνημονίου και άντρο της φασιστικής ακροδεξιάς.
Η απειλή ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες που εκπροσωπεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πρέπει να ιεραρχηθεί ψηλά από το λαϊκό κίνημα με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, ξεκινώντας από την ανάγκη να μπει τέλος στην κατάληψη της ζωής και των πόλεων από ένστολους που απειλούν και τρομοκρατούν.
  • Η τρομοκρατία δε θα περάσει
  • Να διαλυθούν τώρα ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ και οι ασφαλίτικοι-παρακρατικοί μηχανισμοί για να κυκλοφορούμε χωρίς τρόμο στις γειτονιές μας

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Να σταματήσουν τώρα τα πογκρόμ της αστυνομίας και των φασιστών ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις «επιχειρήσεις-σκούπα» εναντίον μεταναστών και προσφύγων, τις συλλήψεις και τον εγκλεισμό σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά την ίδια ώρα που ξέρει να λέει μόνο «ναι» στους εκβιασμούς της Τρόικας σπεύδει τώρα να «επιδείξει πυγμή» απέναντι στους μετανάστες. Ουσιαστικά, υιοθετεί πλήρως την ατζέντα της νεοναζιστικής «Χρυσής Αυγής», ελπίζοντας η εικόνα «νόμου και τάξης» να καλύψει την πραγματικότητα της κοινωνικής καταστροφής που έχουν οδηγήσει τα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας. Την ίδια ώρα τα καθεστωτικά ΜΜΕ σπεύδουν να διαδώσουν το ρατσιστικό δηλητήριο και να δικαιώσουν την επίδειξη αυταρχισμού.
Ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύουμε για μια ριζικά διαφορετική αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης. Ξέρουμε καλά ότι τη λύση δεν τη δίνουν τα κλειστά σύνορα και οι φράχτες, αλλά ο αγώνας ενάντια στους πολέμους, την εξαθλίωση και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, ενάντια σε ό,τι υποχρεώνει τους ανθρώπους να αναζητήσουν την τύχη τους μακριά από την πατρίδα τους. Ότι ένα μέρος των μεταναστών στην Ελλάδα, είναι εγκλωβισμένοι εδώ εξαιτίας της στρουθοκαμηλικής πολιτικής της ΕΕ και της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Ότι την εγκληματικότητα τη γεννά η φτώχεια και η εξαθλίωση και όχι η εθνικότητα. Ότι ήταν οι Έλληνες λαθροεργοδότες και λαθροϊδιοκτήτες που πλούτισαν από την εκμετάλλευση των μεταναστών. Ότι η νομιμοποίηση και το να έχουν χαρτιά όλοι οι μετανάστες, είναι ο μόνος τρόπος για σπάσει ο φαύλος κύκλος της παρανομίας και της υπερεκμετάλλευσης.
Για μας οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι τα θύματα και όχι το πρόβλημα. Είναι οι συνάδελφοι στην εργασία και οι σύντροφοι στον αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση των Μνημονίων και του ρατσισμού, ενάντια στις φασιστικές συμμορίες και την κρατική καταστολή. Ντόπιοι και μετανάστες μπορούμε να οικοδομήσουμε τους όρους για μια ζωή πραγματικά αξιοβίωτη.

  • Να σταματήσουν τώρα τα πογκρόμ της αστυνομίας και των φασιστών ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες
  • Να σταματήσουν τα σχέδια για στρατόπεδα συγκέντρωσης
  • Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών τώρα!
     

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Και αυτή η κυβέρνηση θα γίνει γρήγορα παρελθόν


O τρικομματικός θίασος των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εξελίσσεται κάτι σε συνδυασμό σε εταιρεία security και πλασιέ του Μάνεση, του Σάλλα και της τρόικα!
Αφού στήθηκε συστηματικά από τις μέχρι τώρα μνημονιακές κυβερνήσεις η αιτιολογούμενη «κατάρρευση της ΑΤΕ», εκχωρήθηκε στον «μοναδικό προσφέροντα!» κ Σάλα για «τίμημα» που θέμα είναι αν ξεπερνάει την αξία του κεντρικού της καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας! Η εκχώρηση της ΑΤΕ με υπογραφή των Προβόπουλου – Στουρνάρα αποτελεί οικονομικό και πολιτικό έγκλημα, που το Βατοπέδι μπροστά του ωχριά, και κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Το σύνθημα «αυτό είναι σωστό, Προβόπουλος, Στουρνάρας στον Κορυδαλλό» των χιλιάδων εργαζόμενων με τον ένα ή τον άλλον τρόπο θα δικαιωθεί!

Παράλληλα ο φίλος του πρωθυπουργού κ  Μάνεση από την Δευτέρα που άνοιξε το εργοστάσιο έχει προχωρήσει σε 6 απολύσεις εργατών. Το «ιερό δικαίωμα στην εργασία» που τόσο δακρύβρεχτα επικαλέστηκε ο επικεφαλής της ασφάλεις του Μάνεση που λέγεται πρωθυπουργός, δεν ισχύει για όσους αγωνίζονται και έχουν αξιοπρέπεια.

Και μόνο τα ανθύπατοι της τρόικα βρήκαν λόγους να βγαίνουν χαμογελαστοί από το γραφείο  του Στουρνάρα!

Αυτό είναι το τίμημα της παραμονής και της «διάσωσης» του  ευρώ και της ΕΕ για τα καλά της οποίας χύθηκαν χιλιάδες τόνοι προεκλογικό μελάνι. Αυτή είναι η «αναδιαπραγμάτευση» και η «απαγκίστρωση» των θλιβερών Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ!



Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ, από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της ξεκαθάρισε πως είναι  ο επάξιος συνεχιστής της πιο βάρβαρης πολιτικής της επέλασης στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλούτου. Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν ήταν τίποτε άλλο από την πιο ρητή και κατηγορηματική δήλωση υποταγής σε κεφάλαιο – ΕΕ και ΔΝΤ.
Η ανακοίνωση των λεγόμενων διαρθρωτικών αλλαγών και αποκρατικοποιήσεων σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, περιλαμβάνει ουσιαστικά το πλήρες ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως επίσης και το ξήλωμα του όποιου κοινωνικού κράτους έχει απομείνει. Δεν έχουν τίποτα να αποκομίσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από τις ιδιωτικοποιήσεις! Αντίθετα, η κοινωνική καταστροφή που προωθείται από τους συγκυβερνούντες   θα επιταχυνθεί, και θα ολοκληρωθεί με τις οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που ήδη έχουν προετοιμάσει.
ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΓΟΝΑΤΙΣΜΕΝΟ, ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΒΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
Ειδικότερα η πώληση της Αγροτικής σημαίνει παράδοση στο ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο του υποθηκευμένου  70% της αγροτικής γης, ακόμα μεγαλύτερα ληστρικά επιτόκια δανεισμού, άμεσες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. Το δοκιμασμένο κόλπο της πώλησης του κερδοφόρου φιλέτου των ενισχύσεων και του υγιούς χαρτοφυλακίου των δανείων στους ιδιώτες, με το δημόσιο να κρατά τη «φύρα» των κόκκινων δανείων της ΑΤΕ ακολουθείται πιστά και σε αυτή την περίπτωση.
Παράλληλα με την πώληση της Αγροτικής, προχωρούν και στο ξεπούλημα των θυγατρικών της εταιριών (Δωδώνη, Βιομηχανίες ζάχαρης, ΣΕΚΑΠ). Το κλείσιμο των καταστημάτων που δεν θεωρούνται «κερδοφόρα», ανοίγει τον δρόμο των απολύσεων για τους εργαζόμενους, εξανεμίζοντας τον όποιο εναπομείναντα κοινωνικό ρόλο της Αγροτικής.  
Η ΑΤΕ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ
ΑΜΕΣΗ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ (100%) - ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο τους εργαζόμενους της Αγροτικής, των θυγατρικών, της μικρομεσαίας αγροτιάς και όλου του λαού για την ανατροπή των σχεδίων της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, τρόικας –ΕΕ – κεφαλαίου.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ (ΔΩΔΩΝΗ ,ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ)
·     ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ.

Ο ταξικός, συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας εργατικού και αγροτοσυνεταιριστικού κινήματος μπορεί και πρέπει να τους σταματήσει!
ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ