Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η νεολαία και ο λαός δεν θα γίνουν κρέας στα κανόνια τους

Η κυβέρνηση και το υπουργείο εθνικής άμυνας δολοφόνησαν τρεις νέους και τολμούν να μιλάνε για ατύχημα! Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η ηγεσία του ελληνικού στρατού και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος αποτελούν απειλή και μάλιστα θανάσιμη για τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό. Δύο ΕΠ.ΟΠ και ένας δεκαεννιάχρονος στρατιώτης έχασαν την ζωή τους στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών στο Βόλο όταν κατά την διάρκεια βολών βαρέων όπλων Πεζικού υπήρξε έκρηξη όλμου. Αυτό είναι το κόστος της εξασφάλισης του αξιόμαχου και της διαρκούς προετοιμασίας του ελληνικού στρατού.
Το συμβάν ήρθε τραγικά ειρωνικά να πραγματοποιηθεί λίγες μέρες μετά την άσκηση ‘’Παρμενίωνας’’, όπου για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του ‘’success story’’ και η δίψα του πρωθυπουργού και του υπουργού εθνικής άμυνας για προβολή και φωτογραφίες, γίναμε μάρτυρες μιας εξαιρετικά εκτεταμένης χρήσης πραγματικών πυρών. Όλη αυτήν την προηγούμενη περίοδο δεν υπήρξε καμία μέριμνα για την επικινδυνότητα της χρήσης τους, για την τοξικότητα και το οικολογικό έγκλημα που προκαλούν καθώς και για τις επιπτώσεις τους στην επιβάρυνση της ζωής των τοπικών κοινωνιών. Όλοι οι κίνδυνοι αγνοήθηκαν εγκληματικά με αποτέλεσμα την δολοφονία των τριών νέων ανθρώπων. Από την πλευρά του ο υπουργός άμυνας κήρυξε με υποκρισία πένθος στις ένοπλες δυνάμεις την στιγμή που διαρροές των υπευθύνων έρχονται να προσβάλουν την μνήμη των νεκρών μιλώντας πιθανότατα για αστοχία υλικού. Μας θυμίζει τις αισχρές δηλώσεις για την «αμορφωσιά» των νέων που πέθαναν επιχειρώντας να ζεσταθούν από ένα μαγκάλι. Εννοείται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ένας ο οποίος να παραιτηθεί για το ζήτημα
 Είναι αυτονόητο ότι η συνεχής χρήση πραγματικών πυρών πέρα από την προβολή που προσφέρουν στους αξιωματούχος είναι και ένας τρόπος ώστε να συνεχίζονται οι παραγγελίες και οι πολεμικοί εξοπλισμοί καθώς και στην διατήρηση με αίμα και χρήμα ενός στρατού-προστάτη των συμφερόντων των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων όπλων. Μόνο την τελευταία τριετία έχουν διατεθεί 16 δις ευρώ για στρατιωτικό εξοπλισμό φέρνοντας την Ελλάδα στην 3η θέση παγκοσμίως στην αναλογία στρατιωτικών δαπανών και ΑΕΠ. Η ίδια κυβέρνηση που κλείνει σχολεία και νοσοκομεία, επιβάλλοντας την πιο άγρια λιτότητα δεν διστάζει να ενισχύσει τη στρατιωτική βιομηχανία με τον πλέον εξόφθαλμο τρόπο.
Τέρμα πια ο εμπαιγμός και τα κροκοδείλια δάκρυα. Αλγεινή εντύπωση προκαλούν και οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος ανέφερε, πως οι αδικοχαμένοι φαντάροι «έπεσαν στο καθήκον». Δεν είναι καθήκον κανενός να παίζει τη ζωή του στη ρώσικη ρουλέτα ασκήσεων με πραγματικά πυρά για να διατηρείται η έπαρση της σαπίλας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των φασιστικών τους θυλάκων στο στρατό. Καθήκον όλων μας είναι να μην κρυφτούν ξανά οι πολιτικοί και στρατιωτικοί υπεύθυνοι πίσω από ανέξοδες δηλώσεις θλίψης, την ίδια στιγμή που αύριο κιόλας θα επαναλάβουν ξανά ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Την ίδια στιγμή που θα συνεχίσουν να σκοτώνουν όλους μας με τα έργα και τις πράξεις τους.
Πρέπει άμεσα να απαγορευτούν οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά και η διαρκής πολεμική προετοιμασία. Απαιτούμε τώρα την παραίτηση του συνόλου της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που βαρύνονται με αυτό το τεράστιο έγκλημα. Είναι άμεση ανάγκη να ανατραπεί η κυβέρνηση και η δολοφονική πολιτική της! Η νεολαία και οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν να γίνουν γρανάζι των πολεμικών μηχανών!  Καλούμε σε συγκέντρωση στις 17.00 στο σταθμό του Χολαργού για πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας!
 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

Να τελειώνουμε με την βάρβαρη πολιτική Κυβέρνησης, Τρόικας, ΕΕ, Ολιγαρχίας.


Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σαμαράς και Βενιζέλος ζητάνε ψήφο εμπιστοσύνης για:
  • Να απελευθερώσουν τις απολύσεις και να έχουμε δεκάδες χιλιάδες νέους άνεργους.
  • Να κατεδαφίσουν ό, τα απόμεινε στο ασφαλιστικό, πηγαίνοντας την βασική σύνταξη στα 360 ευρώ και να οδηγήσουν στην πείνα τους συνταξιούχους.
  • Να καταργήσουν τα συνδικάτα και το ίδιο το δικαίωμα στην απεργία, να επιβάλλουν μια «χούντα» των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς.
  • Για να έχουν πλήρη ελευθερία η εργοδοτική δεσποτεία, η κρατική καταστολή και η φασιστική βία.
  •  Να κάνουν άλλες 6.500 απολύσεις στο δημόσιο μέσα σε 2 μήνες, να καταστρέψουν δημόσιες υπηρεσίες  και να δώσουν στους ιδιώτες νέα πεδία ιδιωτικής κερδοφορίας. Να κάνουν νέες μειώσεις μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
  • Να απελευθερώσουν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για χρέη στις τράπεζες, και να συνεχίσουν την φοροληστεία οδηγώντας σε δήμευση την προσωπική περιουσία των φτωχών, που θα παραδοθεί στους τραπεζίτες και τα κοράκια που θα αγοράσουν τα δάνεια.
  • Να ξεπουλήσουν ενέργεια, λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες και νησιά, ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε! 
  • Να συνεχίσουν την κατάσταση επιτροπείας – ελέγχου – παρέμβασης στους Φούχτελ κλπ.
  • Να μας εμπλέξουν σε πολεμικές τυχοδιωκτικές επεμβάσεις της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ σε βάρος των λαών της περιοχής.
ΕΜΕΙΣ: Οι άνεργοι, οι νέοι, οι απλήρωτοι, οι συνταξιούχοι, οι άστεγοι, όλοι όσοι στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα, ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ «ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ».
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
  • Η αδίσταχτη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 
  • Η τρόικα, οι εκπρόσωποι των δανειστών και των τοκογλύφων
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει τα δύο από τα τρία μέλη της τρόικα, και με τις συνθήκες και τα όργανά της μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
  • Η ολιγαρχία του πλούτου. Αυτοί που είναι οι πραγματικοί κερδισμένοι της κρίσης. Οι τραπεζίτες που πήραν τα 200 δις των δανείων, οι βιομήχανοι και οι εφοπλιστές που είδαν τους μισθούς να κατρακυλάνε και τις Συμβάσεις να διαλύονταιφουσκώνοντας τις τσέπες τους ακόμα περισσότερο από ότι πριν.
  • Όλο το αστικό πολιτικό σύστημα της ανύπαρκτης δημοκρατίας, της διαπλοκής, της μιντιακής ψευτιάς και της ιδεολογικής τρομοκρατίας, της βίας, της κατάλυσης κάθε λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας από τα μεγάλα συμφέροντα.
Καμία αναμονή. Δεν περιμένουμε τις εκλογές, αν και όποτε γίνουν, ενώ αυτοί συνεχίζουν και κλιμακώνουν την επίθεση.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΝΑ ΛΕΝΕ «ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ».
Το «Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης» της ΕΕ και οι κανονισμοί που το συνοδεύουν ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΥΠΕΡ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ. «Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί» (δηλαδή λιτότητα για πάντα),  10 δις το χρόνο για το χρέος(!!), μόνιμη επιτροπεία και διαρκής έλεγχος των Βρυξελλών. Για αυτό με ή χωρίς τρόικαμε ή χωρίς μνημόνιο, ο «σεβασμός» και η υποταγή στις συνθήκες της ΕΕ έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. 
Η δηλωμένη και μη αμφισβητήσιμη πλέον υποταγή του στο πλαίσιο της ΕΕ, των δανειακών συμβάσεων και του δημοσιονομικού συμφώνου, το «κλείσιμο του ματιού» στο κεφάλαιο ότι δεν θα του αμφισβητήσει τίποτα από τα «κεκτημένα του», σηματοδοτούν τη συνέχιση μιας πολιτικής με σχετική ανάσχεση κάποιων ακραίων πλευρών της, σε απόσταση από τα αιτήματα του μαχόμενου εργατικού κινήματος, ακόμα και από τις επείγουσες ανάγκες των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για επιβίωση.
ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.
Για να έχουμε αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, εκπαίδευση, υγεία πρέπει να καταργηθούν τα μνημόνια και οι τοκογλυφικές δανειακές συμβάσεις. Να διαγράψουμε το χρέος όχι τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες. Για να βρουν δουλειά οι άνεργοι πρέπει να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα για εκπαίδευση, υγεία κλπ, να μειωθούν άμεσα οι ώρες δουλειάς και τα χρόνια για σύνταξη, να ξαναδουλέψουν οι επιχειρήσεις που κλείνουν, με εργατικό έλεγχο, έξω από τους νόμους τη αγοράς και τις επιταγές της ΕΕ. Με εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί η κοινωνία να τις αξιοποιήσει για τις δικές της ανάγκεςνα διαγραφούν τα δάνεια για τους άνεργους και τους φτωχούς, να μην χαθεί κανένα σπίτι. Με απειθαρχία στις συνθήκες και έξοδο από ευρωζώνη και ΕΕ δεν θα είναι ο λαός κάτω από τους διαρκείς εκβιασμούς των τοκογλύφων και τις επιταγές των πολυεθνικών.
ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παλεύουμε για να αλλάξει ριζικά η εφαρμοζόμενη πολιτική και όχι απλά η κυβέρνηση που την διαχειρίζεται! Η ελπίδα του λαού δεν βρίσκεται σε μια κυβέρνηση και μια πολιτική, «διαπραγμάτευσης», συμβιβασμού και αποδοχής του πλαισίου και των δεσμεύσεων απέναντι στην ΕΕ και την ολιγαρχία του πλούτου. Δεν παρακαλάμε για κάποια ψίχουλα μέσα σε μια θάλασσα  φτώχιας και ανεργίας. Αν η κοινωνία είναι ετοιμοθάνατη δεν είναι παρηγοριά η ασπιρίνη!
Κλιμακώνουμε την δράση μας για να τελειώνουμε με τον εφιάλτη της βάρβαρης πολιτικής, για την ανατροπή της, για να ανοίξουμεδρόμους ανατροπής, που οι εργαζόμενοι θα έχουν την θέση που τους αξίζει.

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Σχόλιο του Γρ. Τύπου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σχετικά με την συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

Ο θλιβερός πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης, με τον αρχηγό του υπο εξαφάνιση κομματικού του συνεταίρου, επιχειρούν μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης απο τη βουλή, να εξασφαλίσουν την ψήφιση των νόμων (με τα εκατοντάδες προαπαιτούμενα μέτρα) που απαιτούνται για την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, η μείωση των συντάξεων και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για χρέη στις τράπεζες, είναι μερικά απο αυτά. 
Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, είναι πρόθυμοι να ρισκάρουν την πολιτική και εκλογική τους επιβίωση στο βωμό της εξυπηρέτησης των καπιταλιστικών συμφερόντων που τους στηρίζουν και τους συντηρούν.
Η βουλή ούτε μπορεί, ούτε θέλει να αποτυπώσει την πραγματική λαϊκή θέληση, έτσι όπως διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, με την ανελέητη επίθεση στα εισοδήματα, το επίπεδο ζωής, τις κατακτήσεις, τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Η ίδια είναι άλλωστε που με την ψήφο ή την ανοχή της θέσπισε νόμους και διατάγματα που καταδικάζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας στη φτώχεια, την εξαθλίωση, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την καταστροφή της δημόσιας υγείας και παιδείας.
Η πλειοψηφία της, είναι έρμαιο πιέσεων, εκβιασμών, προσωπικών φιλοδοξιών και εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Τίποτε δέν έχει να περιμένει η κοινωνική πλειοψηφία απο διαξιφισμούς και τεχνητές αντιπαραθέσεις απο το βήμα της βουλής.
Οι άνεργοι, οι άστεγοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, όλοι όσοι στενάζουν για να τα βγάλουν πέρα με την αβάσταχτη φορολογία, τις μειώσεις μισθών, την ακρίβεια και την κοινωνική εξαθλίωση,  έχουν κάθε λόγο να αρνηθούν έμπρακτα την "ψήφο εμπιστοσύνης" στην κυβέρνηση. Αυτοί πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να καθορίσουν τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις προς το δικό τους συμφέρον.
Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ανατραπεί, κάτω απο την πάλη του εργατικού και λαικού κινήματος. Μόνο ο οργανωμένος λαός με την πάλη του μπορεί να λύσει "το πολιτικό  πρόβλημα". Για να καταργηθούν τα μνημόνια και οι τοκογλυφικές δανειακές συμβάσεις. Για να κερδίσουμε μισθούς, συντάξεις, εκπαίδευση και υγεία και να χάσει πλούτο και εξουσία η ολιγαρχία. Για να βάλουμε μπροστά από τις συνθήκες, τους κανονισμούς και της δεσμεύσεις της ευρωζώνης και της ΕΕ, τα εργατικά-λαικά δικαιώματα και όχι για μια κυβερνητική εναλλαγή στα πλαίσιά τους. Για να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό και πολιτικό  μέτωπο υπεράσπισης των σύγχρονων αναγκών και δικαιωμάτων, για να πάρουμε πίσω αυτά που μας έκλεψαν και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Να σταματήσει η δίωξη των αγωνιστών Αγαπητού, Αρβανίτη, Κυρατζόπουλου Οι αγώνες δεν δικάζονται!

Δίκη ενάντια στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται για τη ζωή του και την αξιοπρέπειά του είναι η δίκη, για δεύτερη φορά και παρά την αθώωσή τους, του Θανάση Αγαπητού, συνδικαλιστή δάσκαλου, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ και περιφερειακού συμβούλου Κ. Μακεδονίας και των Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλου εργαζομένων σε δήμους επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία των σωματείων των ΟΤΑ και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης ενάντια στο Φούχτελ, τον Καλλικράτη και το Μνημόνιο.
Τα σωματεία διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην «ελληνογερμανική συνάντηση» που οργάνωσε ο Φούχτελ, μαζί με τον πρόξενο της Γερμανίας, μια φιέστα προσεταιρισμού δημάρχων για να εξασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος το γερμανικό κεφάλαιο στο πλιάτσικο σε βάρος του δημόσιου και φυσικού πλούτου της χώρας που οργανώνουν Καλλικράτης και Μνημόνια. Αυτό είναι το καθήκον του Φούχτελ σαν υφυπουργού της γερμανικής κυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη και φιλοδοξία να παίξει το ρόλο του αποικιοκράτη ύπατου αρμοστή, όπως πρόσφατα έδειξε με προκλητικό ερωτηματολόγιο για την περιουσία και τις υπηρεσίες που έστειλε σε δήμους και περιφέρειες.
Αυτοί οι σχεδιασμοί μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις προβλέπουν το σχέδιο για μαζικές απολύσεις εργαζομένων στους δήμους, μόνιμων και συμβασιούχων, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως η πολιτική του γενικού ξεπουλήματος και των μαζικών απολύσεων συναντά σθεναρή αντίσταση. Οι αγώνες των εργαζομένων στο τοπικό κράτος έχουν εμποδίσει αυτήν καταστροφική πολιτική να ξεδιπλωθεί στην ένταση που σχεδίαζαν κυβέρνηση και Τρόικα και γι' αυτό βρέθηκαν στο στόχαστρο, μαζί την εργατική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των εργαζομένων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η μάχη αυτή συνεχίζεται με τους αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο που στοχεύει στο κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών, με μεγάλο κόστος για το λαό, και απολύσεις εργαζομένων.
Αυτούς τους αγώνες θέλει να σταματήσει η νέα δίκη που έχει σαφή πολιτική σκοπιμότητα και την σφραγίδα της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, του Φούχτελ και της Τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Αφού το σαθρό κατηγορητήριο οδήγησε στην πανηγυρική αθωωτική απόφαση στην πρώτη δίκη, η κυβέρνηση μεθόδευσε τη νέα δίκη, καθώς θέλει να βγάλει «παράνομη και καταχρηστική» κάθε αντίσταση του λαού και δεν μπορεί να ανεχτεί αντιδράσεις για τον Φούχτελ και του Τροϊκανούς, όταν η ίδια κάνει τεμενάδες μπροστά τους και σχεδιάζει μαζί τους την εκμετάλλευση και την ταπείνωση του λαού. Είναι οι ίδιοι που έδειξαν και δείχνουν ανοχή και κάλυψη στα εγκλήματα των φασιστών που στοχοποιούν τους αγωνιστές και τους μετανάστες, ενώ «πολεμούν» κυβέρνηση και Τρόικα με δελτία τύπου.
Είναι ώρα μάχης, αγώνα και αλληλεγγύης για το λαό και τους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα και τις κοινωνικές οργανώσεις, τις δυνάμεις της Αριστεράς. Για το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται. Για να αθωωθούν οι αγωνιστές. Για να σταματήσουν οι αλλεπάλληλες εκφοβιστικές διώξεις και αστυνομικές προκλήσεις σε βάρος των απεργιών, των συνδικαλιστών και της μαχόμενης Αριστεράς.

Παράνομες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις εναντίον μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ασφάλεια Μαγνησίας

Την Παρασκευή 19/9 το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας και αγωνιστής του νεολαιίστικου κινήματος στον Βόλο Στέφανος Μολόχας δέχτηκε απροσδόκητη κλήση από υπαστυνόμο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μαγνησίας, όπου με το πρόσχημα της άρσης απορρήτου του κινητού του αλλά και με «προτροπές» να πάει «εθελοντικά» στο τμήμα για να μην «γίνει θέμα» του ζητήθηκε να καταθέσει μάρτυρας για ένα γεγονός (;) πριν ένα χρόνο. Μετά την άρνηση του συντρόφου να παρευρεθεί στο τμήμα και τις συνεχόμενες ερωτήσεις για το ποιος έχει δώσει εντολή για την προανάκριση, στις οποίες δεν πήρε προφανώς απάντηση, του ήρθε κλήτευση στο σπίτι όπου καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας για «παράβαση των άρθρων του ποινικού κώδικα σχετικά με εκρηκτικές ύλες και εμπρησμό» που διαπράχθηκε πριν ένα χρόνο χωρίς να προσδιορίζεται το γεγονός, η ώρα και το μέρος!
Πρόκειται για αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας και για προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Παρά το εξώδικο και την καταγγελία που υπήρξε μετά το γεγονός η ασφάλεια επιμένει στις παράνομες κλήσεις λέγοντας με το ίδιο το στόμα του αρμόδιου αστυνόμου ότι πρόκειται για δική της ερμηνεία του νόμου.
Η αυθαιρεσία και ο αντισυνταγματικός και αντιλαϊκός χαρακτήρας του ίδιου του μνημονιακού καθεστώτος και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που ζούμε έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι τους κατασταλτικούς και επιχειρησιακούς κρατικούς βραχίονες της αντεργατικής λαίλαπας και πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή διώκονται με κατηγορίες ο Θ. Αγαπητός και ο Π. Αντωνόπουλος αγωνιστές του μαχόμενου εργατικού κινήματος στην εκπαίδευση, ενώ την προηγούμενη βδομάδα έγινε επίδειξη δύναμης από άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε στελέχη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάτω από τα γραφεία της εφημερίδας ΠΡΙΝ στην Αθήνα. Θέλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο αξιοποίησης του νομικού οπλοστασίου της ΕΕ και των αντεργατικών συνθηκών για να δημιουργήσουν ένα μόνιμο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης ενάντια στον «εχθρό λαό».
Ποντάροντας στον φόβο ευελπιστούν ότι θα νομιμοποιήσουν την αυταρχική συμπεριφορά τους και θα επαναφέρουν το μετεμφυλιακό καθεστώς των διώξεων πολιτικών φρονημάτων, των απειλών, των εκβιασμών και της βιομηχανίας πληροφοριοδοτών. Σε καμιά περίπτωση οι εργαζόμενοι και τα πληττόμενα στρώματα αλλά και οι δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς δεν πρέπει να υποταχθούν σε αυτές τις τακτικές αλλά αντιθέτως απαιτείται από τώρα, πέρα από την απερίφραστη καταγγελία τέτοιων μεθοδεύσεων, να παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε η υπεράσπιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών να γίνει υπόθεση του ίδιου του ανατρεπτικού κινήματος για την οριστική ήττα και γκρέμισμα αυτού του βάρβαρου ολιγαρχικού καθεστώτος του κεφαλαίου.

Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζόμενων στην Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΚΑΤΩ Η ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ
Η αντιλαϊκή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, προσπαθώντας εναγωνίως να εναρμονιστεί με τις επιταγές της Τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ για την άμεση απόλυση 6500 δημοσίων υπαλλήλων, χρησιμοποιεί ως Δούρειο Ίππο την "αξιολόγηση" και την "επανεξέταση" της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, βάζοντας στο στόχαστρο, σε πρώτη φάση, την Αυτοδιοίκηση. Σε αυτή τη κατεύθυνση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους αγώνες και τις απεργίες των εργαζομένων στους ΟΤΑ και σε όλο το Δημόσιο, καθώς και τη στάση αντίστασης και ανυπακοής που έχουν διαλέξει. Σε αυτή τη βάση, στηρίζει τη στάση ανυπακοής πολλών Δήμων και Περιφερειών να μην αποστείλουν στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας και την αξιολόγηση, στηρίζοντας έτσι τις αποφάσεις των εργαζομένων για ανυπακοή και για μπλοκάρισμα της όλης διαδικασίας.
Σε όλη την Ελλάδα, σε πλήθος δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, οι αγωνίστριες και οι αγωνιστές που εκπροσωπούν τα σχήματα που στήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξαρχής στήριξαν τους αγώνες και την ανυπακοή των εργαζομένων και από την πρώτη στιγμή, πίεσαν ώστε να υιοθετηθούν αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει ιδιαίτερα την επίθεση που δέχεται με σειρά ενεργειών από την κυβέρνηση και τα καθεστωτικά ΜΜΕ της διαπλοκής ο Δήμος Χαλανδρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν των συκοφαντικών δημοσιευμάτων, την προηγούμενη εβδομάδα το ΤΑΙΠΕΔ έστειλε τελεσίγραφο στο Δήμο Χαλανδρίου για να εγκαταλείψει το χώρο που χρησιμοποιούσε ως αμαξοστάσιο της υπηρεσίας καθαριότητας, ότι μεθοδεύεται από την κυβέρνηση στρατιωτική επιχείρηση ενάντια στον καταυλισμό Ρομά της περιοχής, ότι ο Δήμος Χαλανδρίου είναι μέσα στους πρώτους για τους οποίους ο Μητσοτάκης ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα. Η επίθεση δεν είναι άσχετη από τη μεγάλη ιστορία ριζοσπαστικών δράσεων και παρεμβάσεων στο Δήμο του Χαλανδρίου, ενάντια σε όσους ορέγονται να γίνει η περιοχή βορά επιχειρηματικών συμφερόντων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει, με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση και σε όλο το δημόσιο. Θα στηρίξει κάθε πράξη και κίνηση αντίστασης και ανυπακοής στην αντιλαϊκή λαίλαπα, έτσι ώστε οι απειλές Μητσοτάκη για διώξεις ενάντια σε όσους αντιστέκονται, να μείνουν κενό γράμμα.
Πάνω από όλα, με όλες τις δυνάμεις της, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βάλει πλάτη στον περισσότερο παρά ποτέ αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό για να απαλλαγούμε όσο πιο γρήγορα από την κυβέρνηση της καταστροφής, για να φύγει η Τρόικα, τα Μνημόνια και οι Δανειακές συμβάσεις, για να ανοίξει επιτέλους ένας άλλο δρόμος, χωρίς χρέος και μνημόνια, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, σε ρήξη με το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο, με τους εργαζόμενους στο τιμόνι.

Ο καπιταλισμός σκοτώνει τον πλανήτη

Η σύνοδος της μιας και μόνης μέρα για την Κλιματική Αλλαγή στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αποδείχτηκε αρκετή για την πασαρέλα 120 αρχηγών κρατών, πλειάδας οικονομικών ολιγαρχών (κυρίως εκπροσώπων της βιομηχανίας του πετρελαίου και τραπεζιτών), με τη θλιβερή συνοδεία των λεγόμενων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Αποδείχτηκε όμως παράλληλα, εντελώς ανεπαρκής για οποιαδήποτε ουσιαστική συζήτηση και πολύ περισσότερα για αποφάσεις και δράσεις, ενάντια στις αιτίες που οδηγούν στην Κλιματική Αλλαγή, με όλους τους κινδύνους της για την ανθρωπότητα, αλλά και τη Γή.
Από τη μια οι σύγχρονες μεγα-πόλεις, ειδικά στις περιοχές όπου στιβάζονται εκατομμύρια εργαζομένων πνίγονται στην ατμοσφαιρική μόλυνση, από την άλλη,  οικολογικοί  πρόσφυγες σε πολλά μέρη της Γής, ζουν ήδη την ευρύτερη επίδραση της οικολογικής καταστροφής στην οποία οδηγεί ο καπιταλισμός και το κυνήγι του κέρδους.
Αποτελεί πρόκληση, να παρακολουθούμε τους ηγέτες των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών, καθώς και  τους ιδιοκτήτες των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων αλλά και των πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πηγών της Γής, να παριστάνουν τους ανήσυχους και τους σωτήρες.
Αυτοί επιχειρούν να στήσουν στο εδώλιο την οικονομική ανάπτυξη των αναπτυσσόμενων χωρών  και αφηρημένα την τεχνολογία, απαιτώντας λίγο ως πολύ να ζήσουν στη φτώχεια τα εκατομμύρια των ανθρώπων στο λεγόμενο τρίτο κόσμο, αλλά και ο εργατόκοσμος που είναι στο βυθό των καπιταλιστικών κέντρων.
Μια σύγχρονη απελευθερωτική κομμουνιστική προοπτική, δεν μπορεί παρά να έχει και μια αντικαπιταλιστική μαχόμενη οικολογική διάσταση, που θα διεκδικεί μια ριζική αναδιοργάνωση των κοινωνικών σχέσεων και των όρων συνύπαρξης των ανθρώπινων κοινωνιών με τη φύση, σε οικουμενική κλίμακα. Καταργώντας την μονοπωλιακή ιδιοκτησία και σπατάλη των φυσικών πόρων προς όφελος του κέρδους. Διεκδικώντας μια γενική άνοδο του βιοτικού και ευρύτερου επιπέδου ζωής για ολόκληρη την ανθρωπότητα.   
Πλευρά αυτής της δράσης είναι και ο αγώνας στην Ελλάδα ενάντια στην πλήρη εμπορευματοποίηση και λεηλασία του φυσικού περιβάλλοντος και της ομορφιάς του, από τους εμπόρους του ΤΑΙΠΕΔ και τις κυβερνήσεις υπηρέτες του κεφαλαίου και της ΕΕ.

Για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΠΣΟ 5-6/7/14 και της ΚΣΕ 29/8/14

Στη συνεδρίαση της 19ης Σεπτέμβρη 2014 η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ συζήτησε τα βήματα στην κατεύθυνση της υλοποίησης των αποφάσεων του ΠΣΟ 5-6/7/14 και της ΚΣΕ 29/8/14
1)    Πρωτοβουλία ενάντια στο χρέος.
Η συζήτηση για το χρέος θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας αυτή την περίοδο καθώς φαίνεται να αποτυγχάνει ο στόχος της αναδιάρθρωσης ενώ ζυμώνεται η ιδέα ενός νέου μνημονίου που θα συνοδεύει ένα νέο πακέτο οικονομικής στήριξης. Σε κάθε περίπτωση το κίνημα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο σ’ αυτές τις μεθοδεύσεις.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εργάζεται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός πλατιού μετώπου πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που θα παλέψει για την άμεση στάση πληρωμών και διαγραφή του χρέους και θα επαναφέρει τη συζήτηση στην άρνηση αποδοχής από τις εργατικές μάζες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του χρέους που δημιούργησε η αστική διαχείριση, οι τράπεζες, οι χρηματιστές, οι βιομήχανοι. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρέους είναι αυτή τη στιγμή διακρατικό και υποκείμενο στο Αγγλικό δίκαιο και χρησιμοποιείται  σαν ο βασικός μοχλός της αναδιάρθρωσης και της αντιλαϊκής πολιτικής,  κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη ρήξης και ανυπακοής απέναντι στην ΕΕ και το ΔΝΤ.

2)    Κινητοποίηση ενάντια σε τρόικα  / κυβέρνηση
Η ατζέντα της επίσκεψης της τρόικας, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί αρχές Οκτώβρη, θα είναι:
-    απολύσεις, με την απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και την επίσπευση των απολύσεων στο δημόσιο,
-    παραπέρα αποδιάρθρωση του ασφαλιστικού, με ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων και νέα μέτρα συρρίκνωσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, με επιχείρημα τη μη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος,
-    επίθεση στα συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, με δραστικό περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία και νομιμοποίηση του λοκάουτ.
Είναι απαραίτητο να εκφραστεί η εργατική και λαϊκή αντίσταση ενάντια στην βαρβαρη πολιτική τρόικας-κυβέρνησης. Να ξαναπάρει την πρωτοβουλία η μαζική μαχητική πάλη για να διώξουμε την τρόικα και τη κυβέρνηση και πάνω από όλα να ανατρέψουμε την πολιτική τους, που οι δυνάμει του κεφαλαίου και η ΕΕ θέλουν να διαιωνίσουν με ή χωρίς τρόικα, . απέναντι στη λογική της αναμονής κοινοβουλευτικών εξελίξεων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πάρει την πρωτοβουλία να προτείνει  μεγάλη εργατική διαδήλωση ενάντια στην επίσκεψη της τρόικα, σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις και στη λογική η κινητοποίηση να γίνει υπόθεση των εργατικών σωματείων.

3)    Οργάνωση της συνδικαλιστικής μας δουλειάς
Η ίδια ατζέντα θα τεθεί στη βουλή μόλις ανοίξει. Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούνται να επεξεργαστούν πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο για την οργάνωση της αντίστασης στη νέα επίθεση. Με οργάνωση της εργατικής αντίστασης από τα κάτω, με προσπάθεια για συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων, επιχειρούμε να υπηρετήσουμε την αντίληψη ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα αποτελεί τον πιο κρίσιμο παράγοντα για την ανατροπή.
Στηρίζουμε τις δύο 24ωρες απεργίες που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 23/9 και στις 10/10. Την Δευτέρα το  βράδυ και την Τρίτη 23/9 καλούμε όλες τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να στηρίξουν τις καθαρίστριες σ’ αυτή την κρίσιμη καμπή του αγώνα τους, ενός αγώνα που έχει αποκτήσει τεράστια συμβολική σημασία για το κίνημα γενικότερα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο στη γραμμή της ανυπακοής. Στηρίζουμε τη στάση ανυπακοής των δημάρχων στο να αποστείλουν στοιχεία για τον επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας. Κρίνουμε σημαντικό να απαντηθεί με κινηματικούς όρους το σκεπτικό της απόφασης του πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την απεργία της ΑΔΕΔΥ ενεργοποιώντας το νόμο περί απαγόρευσης πολιτικής απεργίας στο δημόσιο και κρίνοντας ως πολιτική κάθε απεργία που αντιστρατεύεται την κυβερνητική πολιτική.

4)    Παρέμβαση σε τοπικό επίπεδο
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει την προσπάθεια των δημοτικών και περιφερειακών σχημάτων που υποστήριξε στις τελευταίες εκλογές για επεξεργασία κοινού προγράμματος πάλης και συντονισμό στις καμπάνιες και τους αγώνες

5)    Πάλη ενάντια στον ΕΝΦΙΑ
Ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι μόνο ένας ακόμα φόρος που γονατίζει την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Εκτός από τους προφανείς εισπρακτικούς στόχους υπηρετεί συνολικότερες πολιτικοοικονομικές βλέψεις, που σχετίζονται με τη δραστική μείωση της ιδιοκατοίκησης και του μικρού διάσπαρτου κλήρου και τη συγκέντρωση της ιδιοκτησίας για καπιταλιστική εκμετάλλευση, και μ’ αυτή την έννοια αποτελεί πεδίο ενότητας συμφερόντων ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τη δράση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Αττικής, προτείνει το ζήτημα του ΕΝΦΙΑ να αποτελέσει ένα από τα βασικά πεδία πάλης και των δημοτικών κινήσεων, στην κατεύθυνση της οργάνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας με συντονισμένες και μαχητικές μορφές πάλης.