Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Διήμερο πολιτικών εκδηλώσεων στη Λιβαδειά



Στις 6η Μάη το εργατικό και λαϊκό κίνημα πέτυχε μια σημαντική νίκη απέναντι στο «μαύρο μέτωπο» και την πολιτική του παραμένοντας πιστό στον δρόμο των συγκλονιστικών αγώνων που έδωσε τα τελευταία δυο χρόνια, γκρεμίζοντας τις κυβερνήσεις του Παπανδρέου και του Παπαδήμου, παλεύοντας ενάντια στη λαίλαπα των Μνημονίων και της «χούντας» των δανειστών, των τραπεζιτών και της Ε.Ε. Τώρα, οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου και της τρόικα πανικόβλητοι μπροστά στη χρεοκοπία της πολιτικής τους επιστρατεύουν κάθε εκβιασμό. Κλιμακώνουν την επίθεση στις δυνάμεις της αριστεράς πιέζοντας για την «φιμωσή» τους σε μια κατεύθυνση «διόρθωσης» των μνημονίων, εντός του ευρώ και της Ε.Ε. Όμως, το ποτάμι πίσω δεν γυρνά! Για να αποφύγουμε την καταστροφή και να δικαιωθούν οι αγώνες υπάρχει άλλος δρόμος! Αυτός της ρήξης και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής! Δρόμος απόλυτα αναγκαίος σήμερα για να βελτιωθεί η ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας,  να αποκρουστούν οι εκβιασμοί του κεφαλαίου και της ΕΕ, να ξεφύγουμε από την κρίση του καπιταλισμού. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα πρέπει να επιβάλλει τη δική του εξουσία με πρόγραμμα ανατροπής, σε ρήξη με το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη των συλλογικών παραγωγικών δυνατοτήτων της κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος, σε ρήξη με τη λογική της αγοράς και του κέρδους, ώστε να περάσει ο πλούτος και η εξουσία στα χέρια των εργαζομένων. Με θεσμούς λαϊκής εξουσίας και εργατικού ελέγχου, στο δρόμο για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας.
 Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρίς να μασά τα λόγια της, λέγοντας την αλήθεια στο λαό, απαντά στα τρομοκρατικά διλλήματα: Να φύγουμε με δική μας πρωτοβουλία από το ευρώ και την ΕΕ, με διεθνιστική προοπτική, ως αφετηρία για μια άλλη κοινωνική πορεία. Να καταργήσουμε εμείς, μονομερώς, το Μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις. Αυτός είναι ο δρόμος για απόκρουση και ανατροπή της επιδρομής και για πολιτική λύση προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, για κυβέρνηση και εξουσία στα χέρια των παραγωγών του πλούτου και όχι για διαχείριση με την άδεια των τραπεζιτών.  Για να νικήσουν οι εργαζόμενοι, είναι αναγκαία μια Αριστερά με ένα τέτοιο ξεκάθαρο πρόγραμμα ανατροπής.   
                Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας σας προσκαλεί στο διήμερο πολιτικών εκδηλώσεων στην πόλη της Λιβαδειάς, την Παρακευή 8/6 και ώρα 19:00 στο artcafé  “Aστραδενή” (Έρκυνας 5)  θα γίνει προβολή του νέου ντοκιμαντέρ των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη  Catastroica, privatization goes public . Στη συνέχεια, το Σάββατο 9/6 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς χρέος και μνημόνια σε ρήξη με το ευρώ και την Ε.Ε. Πώς και με ποια Αριστερά; Η πρόταση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» με ομιλητές τους Βασιλειάδη Τάσο – μηχανικός και Κάργα Γιώργο – καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου