Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Ανακοίνωση – καταγγελία: Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο κόσμος του κινήματος δεν τρομοκρατούνται από τις επιθέσεις κράτους- παρακράτους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει και καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες από γνωστή ομάδα παρακρατικών τραμπούκων.
Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σάββατου 22/6, στον πανεπιστημιακό χώρο της Ιατρικής Σχολής, γνωστή ομάδα τραμπούκων των Εξαρχείων επιτέθηκε σε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που διοργάνωνε η Αριστερή Ανασύνθεση (ΑΡΑΝ) – οργάνωση που συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στα ΕΑΑΚ. Αφού πρώτα αποπειράθηκαν να κλέψουν τις εισπράξεις του ταμείου, επέστρεψαν 30 άτομα κουβαλώντας πέτρες, ξύλα και σπασμένα γυαλιά. Έκαναν επίθεση εναντίον όσων αποχωρούσαν από το πάρτυ, μετέτρεψαν το χώρο της σχολής σε πεδίο μάχης, ενώ δεν δίστασαν να ορμήσουν και να ξυλοκοπήσουν ακόμη και φοιτητές που βρίσκονταν στο χώρο του αναγνωστηρίου. Αποτέλεσμα της επιδρομής τους ήταν να τραυματιστούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο 7 αγωνιστές.
Η θρασύδειλη επίθεση σε εκδήλωση μιας πολιτικής οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δεν είναι απλώς μια πράξη «τζάμπα μαγκιάς». Είναι μια ακραία αντιδραστική και φασιστική πρακτική, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον τρόπο με τον οποίο παρακρατικές ομάδες χτυπούν κομμάτια του κινήματος και αγωνιστές της αριστεράς
.
Η εν λόγω ομάδα τραμπούκων δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά. Αυτοπροσδιοριζόμενη ως κομμάτι του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου, τα τελευταία χρόνια έχει επιτεθεί σε πλήθος συντρόφων  και οργανώσεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σε άλλες πολιτικές νεολαίες της αριστεράς, σε κινηματικές πρωτοβουλίες, νεολαιίστικα στέκια., αριστερές φοιτητικές παρατάξεις, διαδικασίες φοιτητικών συλλόγων, ακόμα και ενάντια πανεπιστημιακών σχολών υπό κατάληψη.
Η αλήτικη και παρακρατική αυτή ομάδα δεν διακατέχεται από καμία επαναστατική ιδεολογία, δεν συγγενεύει με κανέναν αγωνιζόμενο χώρο, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στο λαό και το κίνημα, και συντονίζεται με τις πρακτικές της ακροδεξιάς ενάντια στην Αριστερά και το κίνημα. Πρακτικές βίας που στρέφονται εναντίων χώρων της Αριστεράς, τη στιγμή που το κράτος απειλεί με εισβολή στην κατειλημμένη ΕΡΤ είναι σαφές ότι έχουν αποκλειστικά αντιδραστικό χαρακτήρα και πρέπει να απομονωθούν. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια μέρα, αντίστοιχη επίθεση δέχτηκαν εντός του ΑΠΘ, συναγωνιστές από τις Αγωνιστικές Κινήσεις στη Θεσσαλονίκη.
Στην περίοδο που ζούμε, όπου η ανεργία αυξάνεται καθημερινά, οι μετανάστες δολοφονούνται εν ψυχρώ και το νεοχουντικό κράτος με την εργοδοσία εντείνουν με λύσσα τον κοινωνικό πόλεμο, τέτοια φαινόμενα είναι σαφές ποιον εξυπηρετούν. Καλούμε κάθε πολιτική συλλογικότητα της Αριστεράς να καταδικάσει τέτοιου τύπου επιθέσεις. Καλούμε κάθε σκεπτόμενη συλλογικότητα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου, στου οποίου το όνομα αναφέρονται οι τραμπούκικες αυτές ομάδες, να πάρει θέση και να καταδικάσει τα γεγονότα και τους φορείς αυτών των πρακτικών. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να περιφρουρήσουμε τη δυνατότητα του κινήματος και της Αριστεράς να δρουν, να αγωνίζονται και να παρεμβαίνουν. Τέτοιες επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν και θα έχουν την απάντηση που τους αρμόζει.
H ΑΝΤΑΡΣΥΑ το επόμενο χρονικό διάστημα θα  πάρει μάχιμες πολιτικές πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς, τα σωματεία, τους χώρους νεολαίας συμπορευόμενη με κάθε αγωνιστική δύναμη γύρω από το ζήτημα τόσο των δημοκρατικών ελευθεριών όσο και της αλληλεγγύης-αυτοάμυνας των αγωνιστών. Σε μια περίοδο που η κρατική τρομοκρατία, ο αυταρχισμός η ανάδυση του νεοφασισμού επιλέγει να στοχοποιήσει όσους σηκώνουν κεφάλι και αντιστέκονται δεν θα αφήσουμε κανέναν μόνο του και καμιά επίθεση αναπάντητη.
Επιθέσεις όπως η παραπάνω, έρχονται να προστεθούν στην καθημερινή επίθεση του κράτους και των μηχανισμών του ενάντια στους αγωνιστές και την Αριστερά. Λίγες μόνο μέρες πριν, ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες επιτέθηκαν στα γραφεία πολιτικών συλλογικοτήτων, ενώ προχώρησαν και σε επιθέσεις (πυρπόληση και υλικές ζημίες στα αυτοκίνητα των Ν. Γουρλά και Κ. Παπαδάκη, απειλές κατά των Δ. Κουσουρή και Γ. Ραχιώτη). Χτυπούν αυτούς που φοβούνται. Οι αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν τρομοκρατούνται, δεν υποχωρούν θα συνεχίσουν να παλεύουν και να αγωνίζονται ως την αυγή μιας καλύτερης μέρας για το λαό που στενάζει κάτω από τη μέγγενη του αυταρχισμού και της λιτότητας της συμμορίας Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Το κράτος και το παρακράτος βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση γιατί φοβούνται τις κοινωνικές εκρήξεις της εποχής. Οι αγωνιστές του κινήματος και η Αριστερά, κάθε εργαζόμενος και νέος πρέπει να είναι σε επιφυλακή έχοντας βαθιά πίστη ότι το κίνημα έχει τη δύναμη να τους ανατρέψει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου