Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Να μην κλείσουν ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ με συντονισμένους αγώνες και απεργίες διαρκείας

Η κυβερνητική ανακοίνωση για το κλείσιμο ουσιαστικά των τριών βιομηχανιών (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ) με την επίκληση του mail της Τρόικας είναι ενδεικτική της αλήτικης πολιτικής τρόικας-κυβέρνησης απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό.
Τρεις βιομηχανίες, από τα λίγα πια εργοστάσια που έχουν μείνει σε αυτήν τη χώρα, πάνε για κλείσιμο! Το ένα εξ αυτών, η ιστορική ΛΑΡΚΟ, εκμεταλλεύεται κοιτάσματα νικελίου, μοναδικά στον κόσμο!
Η πολιτική αυτή:
Ø  έρχεται από τα αφεντικά της κυβέρνησης, ιδιωτικές εταιρείες πολυεθνικές, αλλά και ντόπιες, που σαν αρπακτικά έχουν πέσει στους εργαζόμενους και τον δημόσιο πλούτο να τον κατασπαράξουν.
Ø  δείχνουν ότι η πορεία αυτή δημιουργεί μια ανεπίστρεπτη καταστροφή των εργαζόμενων και των δυνάμεων παραγωγής, μια καταστροφή που πρέπει πάση θυσία να σταματήσει. Δεν πρέπει να συνεχίσει ούτε μέρα! Δείχνει ότι όσο συνεχίζεται ο δρόμος των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, μόνο καταστροφές μπορούμε να έχουμε!
Ø  αποδεικνύει τον χυδαίο υποτακτικό χαρακτήρα αυτής της κυβέρνησης. Σαμαράς, Βεννιζέλος, Στουρνάρας πρέπει να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. 
Ø  δείχνει πόσο κροκοδείλια είναι τα δάκρυα που κατά καιρούς χύνει όλο αυτός ο συρφετός των αστών πολιτικών «για την πατρίδα».Δισεκατομμύρια εξοπλισμών, όταν τρέχουν οι μίζες ―που ένα μικρό μέρος μας έδειξε η υπόθεση Τσοχατζόπουλου― κλείσιμο των βιομηχανιών αμυντικού υλικού όταν το ζητάει η τρόικα και το κεφάλαιο!
Μόνη λύση είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και όλου του «προγράμματος καταστροφής» που μας το λένε «πρόγραμμα σωτηρίας».  Να πετάξουμε έξω την τρόικα. Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ.  Η πάλη ενάντια στον ολοκληρωτισμό του καθεστώτος και την  κατάργηση κάθε λαϊκής κυριαρχίας.
Μόνη λύση η λαϊκή εργατική αντεπίθεση με αγώνες και απεργίες διάρκειας τώρα, με συντονισμό «από τα κάτω» όλων των εργοστασίων, όλου του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η λύση είναι στα χέρια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου