Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Εργατική διαφορά μεταξύ του απολυμένου σ. Θανάση Αποστολόπουλου και της «ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ ΙΝΟΧ ΑΒΕΕ»

Σήμερα Τρίτη 08/07/2014 πραγματοποιήθηκε τριμερής εργατική διαφορά με θέμα την απόλυση του εργάτη Θ. Αποστολόπουλου στις 27/06/2014 από την εταιρία ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ INOX ΑΒΕΕ στα γραφεία του ΣΕΠΕ Θηβών. Ο Θανάσης και το Σωματείο Μετάλλου Βοιωτίας προσέφυγαν στο ΣΕΠΕ Θήβας καταγγέλλοντας την απόλυση ως παράνομη και καταχρηστική. Το πόρισμα του επιθεωρητή εργασίας ήταν καταπέλτης για την εργοδοσία.
Ζήτησε να ανακληθεί αμέσως η απόλυση, να επιστρέψει ο απολυμένος στη θέση εργασίας δίχως καμία βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του και με καταβολή στο ακέραιο του ποσού από μη κανονική αποζημίωση  υπερωριών του. Στη περίπτωση που δεν συμμορφωθεί ο εργοδότης με αυτή την απόφαση πρότεινε να προσφύγει ο εργαζόμενος στη δικαιοσύνη με αίτημα την ακυρότητα της καταγγελίας συμβάσεως. Ο πρόεδρος του Εργ. Κέντρου Θήβας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μετάλλου Βοιωτίας και οι δύο αλληλέγγυοι  νομικοί που παρέστησαν στην διαδικασία έκαναν σκόνη κάθε επιχείρημα της εργοδοτικής πλευράς. Από τη διαδικασία προέκυψε ότι στα mails της ΙΕΡΩΝΥΜΑΚΗΣ παρελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες εκατοντάδες e-mails διαμαρτυρίας προερχόμενα από σωματεία, συλλογικότητες και συναγωνιστές. Έξω από το γραφείο του ΕΠΟΠΤΗ πραγματοποιήθηκε - με πρωτοβουλία του Συνδικάτου Μετάλλου Βοιωτίας και αλληλέγγυων σωματείων & εργαζομένων - συγκέντρωση συμπαράστασης με δεκάδες συναγωνιστές εργάτες (πάνω από 50 ) με πανό, ανακοινώσεις, ντουντούκα, συνθήματα και συλλογή υπογραφών από τους περαστικούς.
Η αλληλεγγύη που εκδηλώθηκε στην απόλυση του σ. Θανάση για μια υπόθεση που αφορά κάθε εργάτη και όλη την εργατική τάξη είναι συγκινητική.
Θυμίζουμε ότι η απόλυση προέκυψε μετά την άρνηση του εργαζόμενου να δεχθεί μείωση αποδοχών κατά 20% περίπου, όπως έχει συμβεί σε δεκάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την περιοχή.
 Επειδή εικάζουμε ότι η εργοδοσία δεν θα υποχωρήσει στο πρώτο χαστούκι ζητάμε από όλους τους συναγωνιστές που στάθηκαν στο πλευρό του Θανάση να είναι σε επιφυλακή.
Η μάχη συνεχίζεται σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία με όπλο την αλληλεγγύη & το συλλογικό αγώνα όπως εκφράστηκε μέσα από τα δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης σωματείων και συλλογικοτήτων απ’ όλη την Ελλάδα.
Απέναντι στη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και τους νόμους του κεφαλαίου , οι εργαζόμενοι αντιτάσσουν τον ανένδοτο - συλλογικό – ταξικό – ανυποχώρητο – αλληλέγγυο αγώνα τους. Κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος.
Η μάχη συνεχίζεται & θα κλιμακωθεί με κάθε τρόπο μέχρι τη νίκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου