Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Δωρεάν μετακίνηση στους ανέργους. Δουλειά και δικαιώματα στους σποκλεισμένους

"Σύμφωνα με την έρευνά μας όλα έγιναν κανονικά" δήλωσε στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ κ. Νίκος Παπαθανάσης, απαντώντας στις καταγγελίες μιας νεαρής άνεργης πως συνεργείο ελεγκτών της ΣΤΑΣΥ την σταμάτησε στην Ομόνοια, ενώ δεν είχε εισιτήριο, και όχι μόνο την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, αλλά ένας από τους ελεγκτές την χαστούκισε κιόλας! Άνεργη, νέα, γυναίκα, ο ιδανικός στόχος!
Η κοπέλα είχε κατέβει στο κέντρο για να δώσει ένα βιογραφικό για μια δουλειά και καθώς ήταν άνεργη δεν είχε λεφτά και δεν έβγαλε εισιτήριο. Παρότι το εξήγησε στους ελεγκτές αυτοί ήταν άτεγκτοι... Κι ενώ τα ΜΜΕ ασχολούνται μόνο με το εάν χειροδίκησε ο ένας από τους ελεγκτές ή όχι, κάτι που είναι βεβαίως πολύ σημαντικό και πρέπει να επιφέρει παραδειγματική τιμωρία. Χάνουν όμως από την προσοχή τους το κύριο, το "κανονικό" σύμφωνα με τον Παπαθανάση και τους κυβερνητικούς.
Το ''κανονικό'' που είναι τόσο βάρβαρο! Το γεγονός πως οι άνεργοι δεν είναι μόνο αποκλεισμένοι από την εργασία, αλλά και από την μετακίνηση, την υγεία και την ασφάλιση, την ψυχαγωγία, την δημιουργία. Πάνε να τους αποκλείσουν από τη ζωή!
Σήμερα είναι ανάγκη το κίνημα να αγωνιστεί και να επιβάλλει:
- την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων
- δωρεάν και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων
- επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς αποκλεισμούς και για όσο διάστημα είναι άνεργοι - μεγάλη αύξηση του επιδόματος ανεργίας
- δουλειά και όχι δουλεία για τους ανέργους, νέους και μεγαλύτερους, με προσλήψεις στο δημόσιο για την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, μείωση των ωρών εργασίας και των ετών για τη συνταξιοδότηση, εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και όσων χρήσιμων αφήνουν οι καπιταλιστές. Δουλειά αξιοπρεπή με δικαιώματα, όχι ολιγόμηνη με κουπόνια και βάουτσερ ή απλήρωτη "πρακτική άσκηση" στην εκμετάλλευση. 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου