Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ καταγγέλλει την προσπάθεια φίμωσης του περιοδικού UNFOLLOW από τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Είναι προφανές ότι κάποιοι και κάποιες σε αυτή τη χώρα έχουν μάθει πως τα πάντα μπορούν να τα αγοράσουν με τα λεφτά τους: από δημοσιογράφους και πολιτικούς, μέχρι δημόσια αξιώματα. Και πως ό,τι δεν μπορούν να ελέγξουν, καλό είναι να το εξοντώσουν.
Μία από αυτές είναι η οικογένεια Αγγελοπούλου: συνηθισμένη να κάνει «μπίζνες» με όλο το πολιτικό φάσμα, να κερδίζει από κάθε είδους χαριστικές ρυθμίσεις, να εκμεταλλεύεται δημόσια αξιώματα για να προωθεί τα συμφέροντά της, να έχει «σούζα» τους μεγαλοδημοσιογράφους και το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Εξαιτίας της… προστασίας που της παρέχουν, άλλωστε, μπορεί η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη και η οικογένειά της, πρωτεργάτης και πρωταίτιος της τραγωδίας του «Αθήνα 2004», των Ολυμπιακών εργοταξίων με τους εκατοντάδες νεκρούς εργάτες, των απολυμένων του Ελεύθερου Τύπου, των ανέργων και των σκοτωμένων της Χαλυβουργικής, να συνεχίζουν ελεύθεροι να κάνουν τις μπίζνες της εντός κι εκτός Ελλάδας απομυζώντας τους εργαζόμενους.
Μόνο που δεν είναι όλοι ίδιοι. Η ερευνητική δημοσιογραφία που ασκεί το UNFOLLOW ενοχλεί γιατί είναι ανεξάρτητη. Κι έχει την κακή συνήθεια να λέει την αλήθεια και μάλιστα εκείνη την αλήθεια που ενοχλεί. Ενοχλήθηκε λοιπόν η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη από τις αναφορές του UNFOLLOW στο πρόσωπό της, και ζητά 800.000 ευρώ από τον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, δημοσιογράφο-εκδότη του UNFOLLOW και υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ στις πρόσφατες εκλογές, και τους δημοσιογράφους Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (υπεύθυνη ρεπορτάζ) και Αυγουστίνο Ζενάκο (υπεύθυνο σύνταξης), καθώς και 80.000 ευρώ για κάθε φορά που το UNFOLLOW  θα αναφερθεί ξανά στο όνομά της με τρόπο που η ίδια θα θεωρήσει συκοφαντικό!
Είναι προφανές ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη, που έχει ήδη φροντίσει να έχει ερείσματα και στο πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενοχλήθηκε από το ρεπορτάζ του Λ. Χαραλαμπόπουλου για τα επιχειρηματικά της σχέδια, και κυρίως τα επιχειρηματικά πλάνα που αφορούν τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου που διαθέτει η οικογένεια Αγγελόπουλου και τη σύνδεσή τους με την κατάληξη του διαγωνισμού για την εκμετάλλευση/ιδιωτικοποίηση των υδρογοναθράκων της χώρας, τον οποίο ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμαρά αλλά θα ολοκληρώσει η κυβέρνηση Τσίπρα…
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΜΑΡΣ καταγγέλλει την προσπάθεια οικονομικής εξόντωσης του περιοδικού UNFOLLOW και των συντακτών του και δηλώνει ότι θα βρεθεί με κάθε τρόπο στο πλευρό της ανεξάρτητης και ερευνητικής δημοσιογραφίας, απέναντι στους ολιγάρχες του πλούτου και τις μεθόδους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου