Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015

Η καταδίκη των αρχιχρυσαυγιτών Σιώη-Ηλιάδη έδειξε τον εγκληματικό χαρακτήρα της φασιστικής δράσης

Την Τετάρτη 4 Μάρτη καταδικάστηκαν για την τραμπούκικη επίθεση τους σε μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ οι αρχιχρυσαυγίτες των Σερρών Σιώης, πρώην βουλευτής και νυν περιφερειακός σύμβουλος και Ηλιάδης. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, οπλοφορία και οπλοχρησία σε 18 μήνες συνολικά ο καθένας τους που συγχωνεύτηκαν σε 12 μήνες. Ο εφέσιμος χαρακτήρας επιβάλλει την εγρήγορση κάθε δημοκράτη και του αντιφασιστικού κινήματος. Ο Σιώης καταδικάστηκε την ίδια μέρα, σε άλλη δίκη, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κάτι που καταδεικνύει ότι δεν πρόκεται για «μεμονωμένα περαστικά».
Η καταδικαστική απόφαση καταγράφει το χαρακτήρα της δράσης της Χρυσής Αυγής που όπως ακριβώς και με τους ναζί, έχει χαρακτήρα εγκληματικής δράσης με επιθέσεις ενάντια σε αγωνιστές του εργατικού κινήματος, αριστερούς, αντιφασίστες και μετανάστες. Γι’ αυτό σκότωσαν τον Π. Φύσσα, το Σ. Λουκμάν και επιτέθηκαν σε τόσους άλλους. Δηλαδή ενάντια στους πιο φτωχούς, σε όσους αγωνίζονται για ένα πιο δίκαιο κόσμο ενάντια σε μνημόνια, τρόικες και εκμετάλλευση και όσους ξεσκεπάζουν το ψέμα που καλύπτει το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν τα βάζουν ποτέ με τους εκμεταλλευτές και την εργοδοσία, την ΕΕ και το κεφάλαιο, αλλά και ότι τους συνδέουν χίλια παρακρατικά νήματα με τους μηχανισμούς που στηρίζουν με τη βία την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων και πρώτα από όλα τα ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ.
Το γεγονός ότι πρόκεται για στελέχη πρώτης γραμμής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής σημαίνει πολλά ενόψει και της δίκης των ηγετών των φασιστών για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και άλλες ακραίες εγκληματικές ενέργειες.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα για να γίνει η απογοήτευση και η αγωνία της λαϊκής πλειοψηφίας από την πολιτική των μνημονίων, της ΕΕ και του κεφαλαίου, ελπίδα για ένα κόσμο της ισότητας και της ελευθερίας, με τον πλούτο στα χέρια αυτών που τον παράγουν και την λαό νοικοκύρη στον τόπο του με την εξουσία στα χέρια του. Γι’ αυτό θα συνεχίσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το ίδιο μαχητικά να παλεύει ενάντια στο φασισμό και την εγκληματική του δράση μέχρι την οριστική του ήττα για να μην ξαναζήσει η χώρα τη βαρβαρότητα των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους στην Κατοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου