Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Τάκη Οικονόμου, εργαζόμενο στο Αλουμίνιο της Ελλάδας


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Βοιωτίας  εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στον για 5η ημέρα απεργό πείνας, εργαζόμενο στο Αλουμίνιο της Ελλάδας, Τάκη Οικονόμου. Άλλος ένας εργαζόμενος οδηγείται σε μια ακραία μορφή διαμαρτυρίας απέναντι στα αδηφάγα σχέδια της εργοδοσίας Μυτιληναίου, που απαιτεί την κατά 25% μείωση των αποδοχών των εργαζομένων. Ήδη η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων της επιχείρησης για τη διατήρηση της εργοστασιακής σύμβασης έως τη λήξη της στο τέλος του έτους. Είναι απόλυτα προφανές ότι από τη στιγμή που η κυβέρνηση της Τρόικα εσωτερικού (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ) έχει καταργήσει κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, έχει καταλύσει κάθε έννοια «νομιμότητας» επιβάλλοντας τον κανόνα: «νόμος είναι το δίκιο του κεφαλαιοκράτη», ο κόσμος της εργασίας δεν μπορεί να βρει συμπαραστάτη στην όποια νομική διεκδίκηση.
Η διοίκηση Μυτιληναίου δεν αρκείται στην δωρεάν εκμετάλλευση δημόσιου πλούτου, δεν αρκείται στις χαριστικές συμβάσεις με τη ΔΕΗ, δεν αρκείται στην παραχώρηση άδειας παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος, δεν αρκείται στα συνεχή εργατικά ατυχήματα λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας, απαιτεί «αίμα και σάρκα» από τους εργαζόμενους για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.
Δεν κρίνουμε την επιλογή του, όπως δεν έχουμε κρίνει την επιλογή των 3.000 εργαζομένων που έχουν αυτοκτονήσει την τελευταία τριετία, είμαστε μαζί του μέχρι τη νίκη. Γνωρίζουμε καλά πως η απόγνωση μόνο με το δυνάμωμα του αγώνα και της αλληλεγγύης αποτρέπεται. Ο αγώνας του Τάκη Οικονόμου, απαιτεί την έμπρακτη αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων της επιχείρησης, κάθε εργατικού σωματείου, κάθε επιτροπής γειτονιάς, όλου του εργαζόμενου βοιωτικού λαού.
Πιστεύουμε ακράδαντα πως μόνο με ένα συνολικότερο μέτωπο όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με ένα πανεργατικό αγώνα διαρκείας ενάντια σε μνημόνια, κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, μπορεί να έχουν αποτέλεσμα οι εργατικές διεκδικήσεις.
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου