Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

O Δεκέμβρης ούτε συκοφαντείται, ούτε ενσωματώνεται.


Παρακολουθούμε ένα σίριαλ ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση με αφορμή ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού για τα τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.
Η άθλια κυβέρνηση του Μνημονίου νομίζει ότι ξορκίζει την προοπτική της εξέγερσης «χωνεύοντας» μέχρι κεραίας τη γλώσσα και το ύφος της φασιστικής ακροδεξιάς. Νομίζει ότι  ταυτίζοντας το πνεύμα του Δεκέμβρη με βανδαλισμούς και λεηλασίες, θα προσπεράσει την ουσία που τροφοδότησε και σήμερα ενισχύει το περιεχόμενο και τις μορφές του ξεσηκωμού που πρέπει να συναντήσει η πολιτική της άθλιας τρικομματικής συμμορίας.
Νομίζει ότι η οργισμένη νεολαία των αδιεξόδων, της ανεργίας, των μαθητών και φοιτητών χωρίς μέλλον,εργασιακά δικαιώματα και ελπίδα, της γενιάς που καλείται να επιβιώσει όπως οι παππούδες της, χωρίς δικαιώματα, στους δρόμους της περιπλάνησης και της υποχρεωτικής μετανάστευσης, δεν θα συναντήσει τον απολυμένο εργάτη της Χαλυβουργίας, τον άνεργο επιστήμονα, τον εργαζόμενο του ΙΚΑ και των Δήμων που ο Μανιατάκης τους δείχνει την πόρτα της ανεργίας, το συνταξιούχο που τον υποχρεώνουν να ζει με ψίχουλα.
Νομίζει ότι «χρεώνοντας» τον ξεσηκωμό του Δεκέμβρη '08 στην αξιωματική αντιπολίτευση θα τον μετατρέψει σε υπόθεση μικροκομματικής αντιπαράθεσης, έξω από κάθε συζήτηση για την αναγκαία ρήξη με όσα μας βυθίζουν στην κρίση, την ΕΕ και το ευρώ, το Χρέος και τα Μνημόνια και την καταστροφική για την κοινωνία εξουσία του κεφαλαίου.
Το φάντασμα του Δεκέμβρη θα στοιχειώνει κάθε εξουσία που στηρίζεται στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον εμπαιγμό και την περιφρόνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Κάθε εξουσίας που αναζητά στηρίγματα και συμμάχους στους αντίπαλους και τους εχθρούς των εργαζόμενων και της νεολαίας.
Ο Δεκέμβρης ήταν ένα στιγμιότυπο στη διαδικασία της ανατροπής. Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α καλεί τη νεολαία να δώσει τη μάχη της γενιάς της και να παραμείνει πρωταγωνιστής σε κάθε «επεισόδιο» χωρίς να δεχτεί σαν μοιραίο το Μνημόνιο και το μαύρο μέλλον που της επιφυλάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου