Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Μόνη λύση η εθνικοποίηση των τραπεζών

Πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε σε εξευτελιστικά αντίτιμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα. Έκανε την αδιάφορη όταν οι καταγγελίες για τις εξαγορές έπεφταν βροχή και για τα δάνεια που έπαιρναν οι «επενδυτές» τραπεζίτες-σύμμαχοι της κυβέρνησης και της τρόικας προκειμένου να εξαγοράσουν τράπεζες. Φυσικά, έστειλε και πάλι το λογαριασμό δισεκατομμυρίων στους εργαζόμενους για να τον εξοφλήσουν, με νουθεσίες περί «αναγκαίων θυσιών» και «μεταρρυθμίσεων που δεν πρέπει να ανακοπούν».
Η δίωξη για τα θαλασσοδάνεια του ΤΤ σε «εκλεκτούς» συμμάχους της κυβέρνησης που μέχρι πριν από λίγο καιρό έδειχναν ως υπεύθυνους για την κρίση αυτούς που «ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους», αυτοί που είδαν «την κρίση ως ευκαιρία», επιβεβαιώνει ότι την κρίση, τη θεωρούν μια ευκαιρία για αύξηση κερδών δικών τους, που θα τα εξοφλήσουν οι εργαζόμενοι με δικαιώματα, με χρήμα, ακόμα και με τις ζωές τους.
Ποιοι είναι; Είναι το οικογενειακό περιβάλλον του ΓΑΠ που έφερε το ΔΝΤ, είναι στελέχη της ΝΔ όπως ο Φιλιππίδης, είναι μεγαλοεπιχειρηματίες όπως ο Κοντομηνάς, είναι κάμποσα μεσαία κομματικά στελέχη, είναι ακόμα και οι «ικανοί» του Καψή για τη ΔΤ.
Αυτοί, που ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια των πολιτών ή να δικαιολογήσουν ως «φρόνιμη και συνετή» εξέλιξη τις στρατιές αστέγων που θα δημιουργήσουν, αφού πρώτα έφτιαξαν στρατιές ανέργων και φτωχών.
Η μοναδική λύση που υπάρχει, παραμένει η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ. Είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς καμία αποζημίωση για τους τραπεζίτες και η λειτουργία τους με κοινωνικό, εργατικό έλεγχο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου