Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Αποκαλύψεις Κάντα: Να λοιπόν ποιοι τα φάγανε!

Οι αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Α. Κάντα σχετικά με τις μίζες και τη διαφθορά στα εξοπλιστικά προγράμματα, αναδεικνύουν σαν φυσιολογικό, ένα μόνιμο καθεστώς μίζας και παράνομων συναλλαγών.
Πέρα από την πολιτική χρήση και τις διακομματικές ισορροπίες για την έκταση των αποκαλύψεων, τόσο για το χρονικό διάστημα όσο και για τα πρόσωπα που θα πάρει η μπάλα,
Πίσω από την επικοινωνιακή διαχείριση μιας ανώδυνης εκτόνωσης της λαϊκής οργής για την κοινωνική καταστροφή που επιφέρει η καπιταλιστική κρίση, αναδίδεται η μπόχα του  συστήματος που σαπίζει.
Μέσα από ένα τρελό χορό προμηθειών, δωροδοκιών ‘ανωτέρων’ και ‘κατωτέρων’ με ασύλληπτα χρηματικά ποσά που ζαλίζουν, offshore  εταιριών κλπ, αποκαλύπτεται πλέον με διευθύνσεις και ονόματα  ποιοι φόρτωσαν με εκατοντάδες δισεκατομμύρια το δημόσιο χρέος. Πώς μια κλίκα αστών πολιτικών, ανώτερων στρατιωτικών, εμπόρων όπλων και καθώς πρέπει επιχειρηματιών και τραπεζιτών, "σύμμαχων χωρών" (Γερμανών, Γάλλων, Ρώσων, Αμερικάνων) έκαναν πάρτι πάνω στις πλάτες του λαού. Τότε φούσκωναν τις τσέπες τους μιλώντας για την"άμυνα της χώρας", την πατρίδα, το ‘’ολυμπιακό ιδεώδες’’ κλπ, διογκώνοντας παράλληλα ένα χρέος που δεν είναι δικό μας.
Σήμερα που μιλάμε, άραγε, όλοι αυτοί, τι δουλειά κάνουν;
Σήμερα ο ίδιος πολιτικός και επιχειρηματικός συρφετός, αφού προσπάθησε να μας πείσει ότι τότε "μαζί τα φάγαμε", τώρα μιλάει πάλι για την ‘'σωτηρία της πατρίδας" γεμίζοντας τις τσέπες του από τα 580 μικτά, τις βάρβαρες περικοπές συντάξεων, το αίσχος της απλήρωτης εργασίας, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, την φορολογική τους ασυλία κλπ.
Η πολιτική τους και το σύστημά τους γέννησε και θα γεννά διαχρονικά τέτοιου είδους σκάνδαλα.  Στην πραγματικότητα, το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι η βάρβαρη πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας στο όνομα της παραμονής στο ευρώ και την ΕΕ και της αποπληρωμής του ληστρικού χρέους. Ενός χρέους που αποδεικνύεται πια πως δεν είναι δικό μας.
Ο δικός μας δρόμος είναι ο αγώνας για την ανατροπή του συστήματος που γεννά τα σκάνδαλα και την εκμετάλλευση. Για να στείλουμε στα αζήτητα της Ιστορίας όλο αυτό το αστικό προσωπικό, αφού πρώτα τιμωρηθούν και επιστρέψουν όσα άρπαξαν.
Διαγραφή του χρέους, έξοδος από ΕΕ και ευρώ, έξοδος από το ΝΑΤΟ, τέρμα στην κούρσα εξοπλισμών. Για να ανατραπεί η επίθεση και να επιβληθούν κατακτήσεις, σε όφελος της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου