Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Πολιτική Διακήρυξη και Πρόσκληση σε εκδήλωση του Περιφερειακού Σχήματος "Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα"‏‎



Πρόσκληση στην παρουσίαση της Πολιτικής Διακήρυξης
Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, σας προσκαλεί σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των θέσεών της για τις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές, το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 6:00μμ στη Λαμία, στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Πλ. Ελευθερίας 1, 4ος όροφος. Τις θέσεις θα παρουσιάσουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Ζούμπος και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Χρόνης Βάρσος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Εργαζόμενες/οι, άνεργες/οι, νέες/οι, συνταξιούχοι, συναγωνιστές/στριες, συντρόφισσες/οι,  
Σε αυτή την κρίσιμη πολιτική συγκυρία, σε τούτη την ιστορική στιγμή που περνάει ο τόπος μας, εμείς, αγωνιστές/στριες της ανατρεπτικής, αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής αριστεράς στη Στερεά Ελλάδα, στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, τη Φωκίδα και την Ευρυτανία, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην συγκρότηση περιφερειακού σχήματος, που θα παλεύει για:
1.        Την κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών τους νόμων που έχουν οδηγήσει το λαό στη φτώχια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Την ανατροπή μιας φασίζουσας κυβέρνησης, η οποία με όχημα τα μνημόνια έχει καταργήσει κεκτημένα δεκαετιών όπως εργασιακά δικαιώματα, δωρεάν υγεία και παιδεία, και πολιτικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Μια κυβέρνηση, η οποία σε στενή συνεργασία με την τρόικα, την ΕΕ και το ΔΝΤ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αποικία χρέους, εξαρτημένη και υποτελής προς το διεθνές τοκογλυφικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και το λαό σε διεθνές πειραματόζωο.
2.       Την ανατροπή της πολιτικής του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, την αντικαπιταλιστική ανατροπή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος. Παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη μονομερή διαγραφή του παράνομου ταξικού δημόσιου χρέους. Η Ε.Ε των ιμπεριαλιστικών πολέμων, της φτώχειας, της ανεργίας, των σύγχρονων στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες δεν είναι το σπίτι των λαών, δεν φτιασιδώνεται, αλλά ανατρέπεται!
3.       Την κατάργηση του Καλλικράτη, που είναι η εφαρμογή των Μνημονίων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και είναι πλέον ξεκάθαρο πως αποτελεί το μακρύ χέρι των επικυρίαρχων της τρόικα, με το νέο «τοποτηρητή-γκαουλάιτερ» Φούχτελ να συναντά αγεληδόν δημάρχους για να αρπάξει από τις τοπικές κοινωνίες ότι αυτές διαθέτουν ως δημόσιο και κοινωνικό αγαθό. Είμαστε υπέρ μιας αυτοδιοίκησης που θα έχει ως προτεραιότητα τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της κάθε περιοχής και θα εφαρμόζει τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, φέρνοντας τη λήψη των αποφάσεων στις λαϊκές συνελεύσεις των κατοίκων.
4.       Την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων-ξεπούλημα που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση και η τρόικα. Υπερασπιζόμαστε και παλεύουμε για τη διεύρυνση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών που παρέχουν οι Δήμοι και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους κατοίκους τους. Όχι στο κλείσιμο των κέντρων υγείας και την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Οι ντόπιες επιχειρήσεις και εργοστάσια (ΛΑΡΚΟ κ.α.) να μην ξεπουληθούν αλλά  να περάσουν σε εργατικό έλεγχο.
5.       Την υπεράσπιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιου χαρακτήρα των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου μας. Το νερό, τα ιαματικά νερά, ο ορυκτός πλούτος, η χλωρίδα και η πανίδα ανήκουν στο λαό της Στερεάς και όχι στους ντόπιους και ξένους επίδοξους εκμεταλλευτές τους.
6.       Την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, τη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους/ες. Όχι στις απολύσεις στις ΔΕΚΟ.
7.       Την υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών. Παλεύουμε ενάντια στο φασισμό και τον ρατσισμό, γνωρίζοντας πως και τα δύο είναι δημιουργήματα και εργαλεία του καπιταλιστικού συστήματος.

8.       Την Ανατρεπτική κοινή δράση της Αριστεράς στο εργατικό-λαϊκό κίνημα! Μπορούμε και πρέπει να ακολουθήσουμε το δρόμο της κοινής δράσης μέσα στο μαζικό κίνημα, για την ταξική ανασυγκρότησή του και τη νίκη των αγώνων, για την ανατροπή του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Η συμπόρευση της Αριστεράς, των πρωτοβάθμιων σωματείων και όλων των αγωνιστών μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί με ανεξάρτητο, ταξικό συντονισμό βάσης, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του ξεφτισμένου και ηττημένου «επίσημου» γραφειοκρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

     Η Αριστερή Παρέμβαση λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι είναι ανά πάσα στιγμή ανακλητοί και όλη η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια της γενικής συνέλευσης του σχήματος.
Απευθυνόμαστε σε όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν με τους παραπάνω άξονες, σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιίστικου κινήματος με τους οποίους συναντιόμαστε στις απεργίες και τις διαδηλώσεις, στους άνεργους και τους εργαζόμενους στα σύγχρονα καπιταλιστικά κάτεργα. Απευθυνόμαστε σε όλους τους αγωνιστές που συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά μαζική, ενωτική, πραγματική δύναμη ρήξης και ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης και τους καλούμε σε κοινή συζήτηση και συμπόρευση για τη δημιουργία ενός νέου αριστερού περιφερειακού κινήματος.
Να κάνουμε την οργή και την αγανάκτηση, δράση αντίστασης και ανατροπής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου