Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Ομάδας Φύλου και Σεξουαλικότητας - LGBTQ ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις 22 Μάρτη

Η 22 Μάρτη, ως παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού, είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Ήδη, στη Μ. Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία, τη Δανία, τη Πολωνία, την Ιρλανδία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Κύπρο, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία αντιφασιστικά κινήματα και συνδικάτα βγαίνουν συντονισμένα στο δρόμο με μεγάλες διαδηλώσεις σε αρκετές πόλεις. Είναι επίκαιρη γιατί σήμερα οι ικανότητες της άρχουσας τάξης να ελέγξει τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στα βάρβαρα μέτρα που του επιβάλλει, όλο και λιγοστεύουν.
Το προηγούμενο διάστημα οι κυβερνήσεις και το κεφάλαιο έκαναν τα πάντα για να ενισχύσουν και να προβάλουν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Έκαναν το ρατσιστικό λόγο μόνιμο στοιχείο της πολιτικής τους ατζέντας, άνοιξαν στρατόπεδα συγκέντρωσης, έδωσαν λόγο στους φασίστες στα ΜΜΕ, τους αποποινικοποίησαν αποκαλώντας τους νόμιμο πολιτικό κόμμα, χρησιμοποίησαν τη θεωρία των δυο άκρων για να στοχοποιήσουν την αριστερά.
Σήμερα, μετά τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν και τις άμεσες κινητοποιήσεις του κόσμου, όπως και με τις δολοφονίες των μεταναστών από το Λιμενικό στο Φαρμακονήσι και τη συνεχιζόμενη αντίστασή του απέναντι στα μνημόνια και τις απολύσεις, η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Η μισή ηγεσία της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στη φυλακή, η άλλη μισή έχει χάσει την βουλευτική της ασυλία κι έτσι βρίσκεται όλο και πιο κοντά στα κάγκελα και τα κομμάτια που τότε τους κάλυπταν, αναγκάζονται τώρα να παριστάνουν τους αντιφασίστες και να ετοιμάζονται να βγάλουν τη Χ.Α. εγκληματική οργάνωση. Οι στόχοι που βάζει αυτή η αντιφασιστική συνάντηση είναι αντίστοιχοι αυτής της μετατόπισης. Να μπει στη φυλακή όλη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και να μην εμφανιστεί καν σαν οργάνωση στις εκλογές, να δώσει το μήνυμα στην Ουκρανία ότι υπάρχει ένα δυνατό διεθνές αντιφασιστικό κίνημα που συνδέεται με τη μάχη ενάντια στις απολύσεις.
Μέσα σε όλο αυτό τον αγώνα η ΛΟΑΤ κοινότητα δε μπορεί να απουσιάζει. Μέλη της κοινότητας υπήρξαν θύματα επιθέσεων της Χ.Α. και η κοινότητα σαν σύνολο είχε στοχοποιηθεί από αυτή. Η πάλη ενάντια στους φασίστες είναι άρα, μια από τις προτεραιότητές της. Ο καπιταλισμός σε κρίση που απολύει τους εργαζόμενους και συνεργάζεται με τους φασίστες, αναπαράγει ομοφοβικά και τρανσφοβικά πρότυπα και αγνοεί τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ. Η κοινότητα για να μπορέσει να απαντήσει σε αυτές τις επιθέσεις πρέπει να ενωθεί με τα κομμάτια της κοινωνίας που καταπιέζονται από το σύστημα όπως κι εκείνη. Επομένως, μια κινητοποίηση στο πλευρό των διαθέσιμων και των απολυμένων είναι το καλύτερο μέσο διεκδίκησης των δικών της δικαιωμάτων. Τέλος, το 22 Μάρτη για την κοινότητα είναι η καλύτερη αφορμή για τη συνέχεια της καμπάνιας συμπαράστασης στους ΛΟΑΤ της Ρωσίας και της πάλης ενάντια στο νόμο περί γκέι προπαγάνδας. Η διεκδίκησή μας δε τελειώνει εκεί που αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ζητάμε την ομόφωνη καταδίκη αυτού του νόμου και το κάνουμε αυτό με τη σύνδεση του αγώνα μας με τους αγώνες ολόκληρης της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου