Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Παράνομες και αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις εναντίον μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την ασφάλεια Μαγνησίας

Την Παρασκευή 19/9 το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας και αγωνιστής του νεολαιίστικου κινήματος στον Βόλο Στέφανος Μολόχας δέχτηκε απροσδόκητη κλήση από υπαστυνόμο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μαγνησίας, όπου με το πρόσχημα της άρσης απορρήτου του κινητού του αλλά και με «προτροπές» να πάει «εθελοντικά» στο τμήμα για να μην «γίνει θέμα» του ζητήθηκε να καταθέσει μάρτυρας για ένα γεγονός (;) πριν ένα χρόνο. Μετά την άρνηση του συντρόφου να παρευρεθεί στο τμήμα και τις συνεχόμενες ερωτήσεις για το ποιος έχει δώσει εντολή για την προανάκριση, στις οποίες δεν πήρε προφανώς απάντηση, του ήρθε κλήτευση στο σπίτι όπου καλείται να καταθέσει ως μάρτυρας για «παράβαση των άρθρων του ποινικού κώδικα σχετικά με εκρηκτικές ύλες και εμπρησμό» που διαπράχθηκε πριν ένα χρόνο χωρίς να προσδιορίζεται το γεγονός, η ώρα και το μέρος!
Πρόκειται για αυθαίρετη και παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας και για προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος η οποία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Παρά το εξώδικο και την καταγγελία που υπήρξε μετά το γεγονός η ασφάλεια επιμένει στις παράνομες κλήσεις λέγοντας με το ίδιο το στόμα του αρμόδιου αστυνόμου ότι πρόκειται για δική της ερμηνεία του νόμου.
Η αυθαιρεσία και ο αντισυνταγματικός και αντιλαϊκός χαρακτήρας του ίδιου του μνημονιακού καθεστώτος και του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού που ζούμε έχει ποτίσει μέχρι το μεδούλι τους κατασταλτικούς και επιχειρησιακούς κρατικούς βραχίονες της αντεργατικής λαίλαπας και πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή διώκονται με κατηγορίες ο Θ. Αγαπητός και ο Π. Αντωνόπουλος αγωνιστές του μαχόμενου εργατικού κινήματος στην εκπαίδευση, ενώ την προηγούμενη βδομάδα έγινε επίδειξη δύναμης από άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε στελέχη του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάτω από τα γραφεία της εφημερίδας ΠΡΙΝ στην Αθήνα. Θέλουν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο αξιοποίησης του νομικού οπλοστασίου της ΕΕ και των αντεργατικών συνθηκών για να δημιουργήσουν ένα μόνιμο καθεστώς εκτάκτου ανάγκης ενάντια στον «εχθρό λαό».
Ποντάροντας στον φόβο ευελπιστούν ότι θα νομιμοποιήσουν την αυταρχική συμπεριφορά τους και θα επαναφέρουν το μετεμφυλιακό καθεστώς των διώξεων πολιτικών φρονημάτων, των απειλών, των εκβιασμών και της βιομηχανίας πληροφοριοδοτών. Σε καμιά περίπτωση οι εργαζόμενοι και τα πληττόμενα στρώματα αλλά και οι δυνάμεις της μαχόμενης αριστεράς δεν πρέπει να υποταχθούν σε αυτές τις τακτικές αλλά αντιθέτως απαιτείται από τώρα, πέρα από την απερίφραστη καταγγελία τέτοιων μεθοδεύσεων, να παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε η υπεράσπιση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων και ελευθεριών να γίνει υπόθεση του ίδιου του ανατρεπτικού κινήματος για την οριστική ήττα και γκρέμισμα αυτού του βάρβαρου ολιγαρχικού καθεστώτος του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου