Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Να σταματήσει η δίωξη των αγωνιστών Αγαπητού, Αρβανίτη, Κυρατζόπουλου Οι αγώνες δεν δικάζονται!

Δίκη ενάντια στο δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται για τη ζωή του και την αξιοπρέπειά του είναι η δίκη, για δεύτερη φορά και παρά την αθώωσή τους, του Θανάση Αγαπητού, συνδικαλιστή δάσκαλου, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΝΑΡ και περιφερειακού συμβούλου Κ. Μακεδονίας και των Σαράντη Αρβανίτη και Θωμά Κυρατζόπουλου εργαζομένων σε δήμους επειδή συμμετείχαν σε διαμαρτυρία των σωματείων των ΟΤΑ και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης ενάντια στο Φούχτελ, τον Καλλικράτη και το Μνημόνιο.
Τα σωματεία διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην «ελληνογερμανική συνάντηση» που οργάνωσε ο Φούχτελ, μαζί με τον πρόξενο της Γερμανίας, μια φιέστα προσεταιρισμού δημάρχων για να εξασφαλίσουν τη μερίδα του λέοντος το γερμανικό κεφάλαιο στο πλιάτσικο σε βάρος του δημόσιου και φυσικού πλούτου της χώρας που οργανώνουν Καλλικράτης και Μνημόνια. Αυτό είναι το καθήκον του Φούχτελ σαν υφυπουργού της γερμανικής κυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη και φιλοδοξία να παίξει το ρόλο του αποικιοκράτη ύπατου αρμοστή, όπως πρόσφατα έδειξε με προκλητικό ερωτηματολόγιο για την περιουσία και τις υπηρεσίες που έστειλε σε δήμους και περιφέρειες.
Αυτοί οι σχεδιασμοί μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις προβλέπουν το σχέδιο για μαζικές απολύσεις εργαζομένων στους δήμους, μόνιμων και συμβασιούχων, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως η πολιτική του γενικού ξεπουλήματος και των μαζικών απολύσεων συναντά σθεναρή αντίσταση. Οι αγώνες των εργαζομένων στο τοπικό κράτος έχουν εμποδίσει αυτήν καταστροφική πολιτική να ξεδιπλωθεί στην ένταση που σχεδίαζαν κυβέρνηση και Τρόικα και γι' αυτό βρέθηκαν στο στόχαστρο, μαζί την εργατική αλληλεγγύη και συμπαράσταση των εργαζομένων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η μάχη αυτή συνεχίζεται με τους αγώνες ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο που στοχεύει στο κλείσιμο κοινωνικών υπηρεσιών, με μεγάλο κόστος για το λαό, και απολύσεις εργαζομένων.
Αυτούς τους αγώνες θέλει να σταματήσει η νέα δίκη που έχει σαφή πολιτική σκοπιμότητα και την σφραγίδα της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, του Φούχτελ και της Τρόικας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Αφού το σαθρό κατηγορητήριο οδήγησε στην πανηγυρική αθωωτική απόφαση στην πρώτη δίκη, η κυβέρνηση μεθόδευσε τη νέα δίκη, καθώς θέλει να βγάλει «παράνομη και καταχρηστική» κάθε αντίσταση του λαού και δεν μπορεί να ανεχτεί αντιδράσεις για τον Φούχτελ και του Τροϊκανούς, όταν η ίδια κάνει τεμενάδες μπροστά τους και σχεδιάζει μαζί τους την εκμετάλλευση και την ταπείνωση του λαού. Είναι οι ίδιοι που έδειξαν και δείχνουν ανοχή και κάλυψη στα εγκλήματα των φασιστών που στοχοποιούν τους αγωνιστές και τους μετανάστες, ενώ «πολεμούν» κυβέρνηση και Τρόικα με δελτία τύπου.
Είναι ώρα μάχης, αγώνα και αλληλεγγύης για το λαό και τους εργαζόμενους, το εργατικό κίνημα και τις κοινωνικές οργανώσεις, τις δυνάμεις της Αριστεράς. Για το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται. Για να αθωωθούν οι αγωνιστές. Για να σταματήσουν οι αλλεπάλληλες εκφοβιστικές διώξεις και αστυνομικές προκλήσεις σε βάρος των απεργιών, των συνδικαλιστών και της μαχόμενης Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου