Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Βοιωτίας : Δε μας λείπουν οι ώρες για να ψωνίσουμε, μας λείπουν οι ώρες & τα φράγκα για να ζήσουμε










Πρώτα ήρθαν τα ελαστικά και τα «απελευθερωμένα» ωράρια. Μετά ήρθαν οι εργάσιμες Κυριακές. Τώρα ήρθαν και οι «λευκές» νύχτες…. Η «αριστερή» δήμαρχος συνδιοργανώνει με τον εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς τη δεύτερη «λευκή» νύχτα τη πόλη, μαύρη για τους εργαζόμενους. Η αρχή έγινε με τη νομοθέτηση της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και συνεχίζεται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με δημάρχους, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειάρχες να είναι ενεργά παρόντες στο «ξήλωμα σιγά σιγά του πουλόβερ», στοχεύοντας στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόλυτη εξαθλίωση.


-                Αλήθεια οι υπάλληλοι στα καταστήματα του δήμου θα πληρωθούν νυχτερινο;
-      
             Αλήθεια η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είναι αυτό που η δήμαρχους βλέπει ως επιτακτική ανάγκη;

Φαίνεται πως αποφάσισαν η ανάπτυξη στη πόλη μας να ξεκινήσει μαύρα μεσάνυχτα!

Η ανάπτυξη που φέρνουν άλλωστε δεν είναι τίποτα  άλλο από ιδιωτικοποιήσεις κάθε δημόσιου αγαθού, κατάργηση 8ωρου, της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, κατάργηση κυριακάτικης αργίας για τους εργαζόμενους. Και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν προσπαθήσει να καταργήσουν τη κυριακάτικη αργία είχαν βρει μπροστά τους τις αντιστάσεις από τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των σωματείων.

Η επιβολή του 3ου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- Ε.Ε- ΔΝΤ- Κεφάλαιο έχει σαν στόχο να φορτώσει τη κρίση στις πλάτες των εργαζομένων προκειμένου να σώσεις τους τραπεζίτες, τους βιομήχανος και τους εφοπλιστές. Με την δικαιολογία ότι θα βοηθήσουν τον κόσμο που θέλει να ψωνίσει, θα τονώσουν την αγοραστική κίνηση, θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας… Είναι ψέματα! Ας μας απαντήσουν τότε γιατί για παράδειγμα στα Supermarket δεν έγιναν προσλήψεις μετά την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους το Σάββατο από τις 6 στις 8; Αντίθετα αυτό που ακολούθησε ήταν μεγαλύτερη εντατικοποίηση και χειρότερες εργασιακές σχέσεις! Η ανάπτυξη που οραματίζονται δεν είναι τίποτα άλλο από την επιβολή εργασιακών συνθηκών μεσαίωνα. Η αγορά δεν τονώνεται με ξεχείλωμα του ωραρίου των καταστημάτων. Πρόκειται για μια ακόμη μεθόδευση που θα λειτουργήσει προς όφελος του ντόπιο και ξένου κεφαλαίου, των πολυεθνικών.

Στοχεύει ευθέως στη δημιουργία ενός μοντέλου ανθρώπου – μηχανής πιστού στο δόγμα «δούλευε – κατανάλωνε».

Αυτός που μας λείπει δεν είναι ο χρόνος να ψωνίσουμε, αλλά τα λεφτά που δε φθάνουν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Όλοι οι εργαζόμενοι, οι επισφαλώς απασχολούμενοι, οι άνεργοι και οι μετανάστες δεν έχουμε από τέτοια δραστηριότητες. Μόνο με τον αγώνα και την πάλη μας μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινους μισθούς, σταθερή και δουλειά- δουλειά για όλους.

Υπάρχει άλλος δρόμος: Ρήξη με Ε.Ε- Ευρώ- Χρέος, εργατικός έλεγχος παντού!

· Έξω τώρα από το ευρώ και την ΕΕ. Άμεση και μονομερής καταγγελία των
μνημονίων και της αποικιοκρατικής δανειακής σύμβασης. Μη αναγνώριση, διαγραφή
του χρέους.

· Εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση, με
εργατικό και λαϊκή έλεγχο.

· Απαγόρευση των απολύσεων και του ελαστικού ωραρίου εργασίας. Προσλήψεις-
δουλειά για όλους.

· Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, Κυριακάτικη
υποχρεωτική αργία, 40ωρο, 8ωρο, 5νθήμερο και ασφάλιση για τους εργαζόμενους
στον κλάδο

· Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Η “ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ” ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΜΑΥΡΟ” ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ
ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου