Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Το περήφανο ΟΧΙ του λαού στο νέο Μνημόνιο τίμησε το ΟΧΙ της 28ης Οκτώβρη 1940 ενάντια στο φασισμό


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα εργατικά συνδικάτα, το λαό που κινητοποιήθηκε στις σημερινές παρελάσεις ενάντια στο νέο Μνημόνιο που ετοιμάζει η κατάπτυστη τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό το ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ζωής μας και της χώρας ήταν που τίμησε όπως του πρέπει το ΟΧΙ στο φασισμό και τον αγώνα του λαού ενάντια στη φασιστική-ναζιστική Κατοχή.
Από τη μεγάλη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και τις γειτονιές της Αθήνας μέχρι το Ηράκλειο και από τη Λέσβο μέχρι την Πρέβεζα έσπασε το τείχος του φόβου και της σιωπής. Ακούστηκε δυνατό το ΟΧΙ στο Μνημόνιο, την κυβέρνηση και την Τρόικα, το ΟΧΙ στο νέο φασισμό των νεοναζί στηριγμάτων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, το ΟΧΙ στην εξαφάνιση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας για χάρη των κερδών του ελληνικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
Παπούλιας και εκπρόσωποι της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, απομονωμένοι πλήρως από το λαό και χωρίς καμιά νομιμοποίηση πλέον, έτρεξαν να κρυφτούν πίσω από ένα τείχος από πλήθη αστυνομικών και χαφιέδων, τη βία των ΜΑΤ, τις κλούβες και τα κάγκελα. Επικίνδυνη αντιδημοκρατική εξέλιξη είναι η επιλογή της κυβέρνησης να κατεβάσει το στρατό στη Θεσσαλονίκη για να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα στην παρέλαση. Ο Σαμαράς με τη συνενοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά απειλούν το λαό ενόψει της κατάθεσης των ολέθριων μέτρων τους στη Βουλή. Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν! Το μήνυμα της λαϊκής κινητοποίησης είναι ξεκάθαρο: οι απειλές και η τρομοκρατία δε θα περάσουν, ο λαός θα αγωνιστεί για την απελευθέρωση από τα απανωτά Μνημόνια. 
Μήνυμα αισιοδοξίας έρχεται από τις μαχητικές διαδηλώσεις σήμερα σε Ισπανία και Ιταλία ενάντια στις πολιτικές μνημονιακού τύπου που επιβάλλουν κυβερνήσεις, η ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν είναι ανίκητοι, είναι απομονωμένοι.
Με την ίδια μαχητικότητα, με την πιο μεγάλη μαζικότητα, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στα νέα μέτρα, για την ήττα και την ανατροπή της πολιτικής των Μνημονίων και κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου