Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ανοικτή Καταγγελία της ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Σερρών


H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τ.Ε. Σερρών καταγγέλλει και καταδικάζει την βάρβαρη επίθεση της φασιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής, που είχε ως αποτέλεσμα τον ξυλοδαρμό και την πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος συντρόφου ανένταχτου αριστερού, που προσκομίστηκε και εισήχθη τελικά στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, για την παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρική παρακολούθηση.

Πιο συγκεκριμένα την 3/10/12, σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων έκανε την εμφάνισή του σε πολυσύχναστο πεζόδρομο της πόλης μας, οργανωμένο και εφοδιασμένο με ρόπαλα, τμήμα των φασιστοειδών με επικεφαλής τον παραιτηθέντα βουλευτή της χρυσής αυγής Ν. Σιώη. Το παραστρατιωτικό μπουλούκι στάθηκε προκλητικά έξω από συγκεκριμένο μαγαζί – στέκι νεολαίας και φοιτητών. Σύντροφοι και πελάτες του μαγαζιού απάντησαν στην πρόκληση της συμμορίας με αποδοκιμασίες που εξελίχθηκαν σε φραστικές διενέξεις. Σε προτροπή του συντρόφου-παθόντα προς τους χρυσαυγίτες για αποχώρηση τους από τον χώρο, αυτοί αντέδρασαν με τον γνώριμο τρόπο της αυτοδικίας και αφού τον εξουδετέρωσαν ψεκάζοντας τον με χημικό σπρέι τον χτύπησαν με ρόπαλα στο κεφάλι.

Απέναντι στην τακτική τρομοκράτησης του λαού και στην ασυδοσία των εγκληματικών επιθέσεων των φασιστών - νεοναζιστών της χρυσής αυγής, πρέπει η κοινωνία να αντιταχθεί, απομονώνοντας τους από το πολιτικό γίγνεσθαι. 
Χρέος της πολιτείας είναι να προστατεύσει μέσα από τα θεσμοθετημένα της όργανα, όλες τις στοχοποιημένες κατηγορίες πολιτών.

Ενάντια στη βία, στο ρατσισμό και στα σύγχρονα πογκρόμ των νεοναζί, όλοι οι εργαζόμενοι μέσα από το λαϊκό κίνημα οφείλουν να αντισταθούν στην φασιστική λαίλαπα, αποσαφηνίζοντας τα χαρακτηριστικά και τον πραγματικό ρόλο του ντόπιου και ξένου φασισμού.


Ο Φασισμός στην αρχή έρχεται για τους ΑΛΛΟΥΣ….
 
Μετά για ΟΛΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου