Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Φουσκώνει το λαϊκό ποτάμι της ανατροπής: αυτό είναι το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής στην απεργία και τις διαδηλώσεις


Το ποτάμι που θα ρίξει στα σκουπίδια το άθλιο «πακέτο» της ολοκληρωτικής λεηλασίας και θα ανατρέψει την αντιλαϊκή επιδρομή και την άγρια συμμορία κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ φουσκώνει διαρκώς. Αυτό έδειξε και η σημερινή πανελλαδική – πανεργατική απεργία και οι μαζικότατες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Το μήνυμα έφτασε μέχρι τις Βρυξέλες: οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν διαπραγματεύεται με τους οικονομικούς δολοφόνους, συγκρούεται με το κεφάλαιο, την Τρόικα και την ΕΕ! Δεν θα περάσουν, θα νικήσουμε!
Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ αναβαθμίζει την καταστολή, έχοντας πλέον τα ΜΑΤ και την ΔΙΑΣ ως τελευταίες …κοινωνικές συμμαχίες. Σήμερα, στο κέντρο της Αθήνας, οι δυνάμεις των ΜΑΤ απέκλεισαν προκλητικά τμήμα της πλατείας Συντάγματος. Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι σε διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν και η μετέπειτα κλιμάκωση της καταστολής ήταν απρόκλητη και αποσκοπούσε στην τρομοκράτηση του λαού. Σε αυτό το πλαίσιο χρησιμοποιήθηκε πάλι η απαράδεκτη αντιδημοκρατική πρακτική των προσαγωγών – κρατικών απαγωγών. Ωστόσο, η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών έδωσε απάντηση στις αστυνομικές προκλήσεις και η πορεία και η διαδήλωση ολοκληρώθηκαν μαζικά.
Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι μπορούν με τέτοιες μεθόδους να ανακόψουν την συνειδητή πλέον οργή που μετατρέπεται σε κίνημα ανατροπής. Σήμερα είναι ανάγκη οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς να δράσουν από κοινού για την πολιτικοποίηση, κλιμάκωση των αγώνων, ανάπτυξη όλων των μορφών πάλης και αναβάθμισή τους. Απαραίτητο γι’ αυτό είναι να οικοδομηθεί εδώ και τώρα ένα μέτωπο όλων των δυνάμεων (πρωτοβάθμια σωματεία, αγωνιστικές ομοσπονδίες, συνδικαλιστικές δυνάμεις κ.ά.), που παλεύουν για να αναπτυχθεί αποφασιστικός αγώνας για να μην περάσει το πρόγραμμα της καταστροφής, για να ανατραπούν τα βάρβαρα μέτρα και η κυβέρνηση, για το ξήλωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, παίρνοντας την πρωτοβουλία από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.
Ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει περιμένοντας την επόμενη 24ωρη απεργία. Τώρα, όλη την επόμενη βδομάδα, σε κάθε κλάδο και γειτονιά χρειάζονται νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και κλιμάκωση, απεργίες, καταλήψεις, πορείες με νέα κορύφωση στις 28 του Οκτώβρη που οι «παρελάσεις» πρέπει να μετατραπούν σε πορείες του λαού και της νεολαίας για την απελευθέρωση των εργαζόμενων και της χώρας μας από την σκλαβιά της τρόικα, του κεφαλαίου, της ευρωχούντας. Ενάντια στον ολοκληρωτισμό του κράτους και τους γερμανιοτσολιάδες της Χρυσής Αυγής, που όπως και τότε έτσι και τώρα εξυπηρετούν το σύστημα και τους εχθρούς του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου