Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Η κυβέρνηση "απαγορεύει" στους φαντάρους να ψηφίσουν

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει τον αυταρχισμό της ούτε πέντε μέρες πριν τις εκλογές. Με άθλια και αντιδημοκρατικά μέτρα “απαγορεύει” στους φαντάρους να ψηφίσουν, στερώντας τους ένα ακόμα στοιχειώδες δικαίωμα. Καταργώντας τα δωρεάν εισιτήρια, αφήνει χιλιάδες φαντάρους να παλεύουν για τη μετακίνηση τους με το μισθό πρόσχημα 8,7 ευρώ το μήνα και με τις οικογένειες του εξουθενωμένες οικονομικά από τις άγριες πολιτικές λιτότητας και περικοπών. Είναι ένα ακόμα χτύπημα για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στο στρατό που δυσκολεύονται ακόμα και το κόστος της εξόδου να καλύψουν ενώ αυτή τη χρονιά είδαν την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ να εκτινάσσει το κόστος βασικών παροχών μες το στρατόπεδο. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν να αποτελούν δυναμικό δωρεάν εργασίας που ανεξέλεγκτα εκμεταλλεύεται το κράτος για να καλύψει τρύπες στο μηχανισμό και να μην αναλάβει ευθύνες για τις πολιτικές απολύσεων και διάλυσης δημόσιων δομών.
Η κατάσταση βέβαια δεν είναι για όλους ίδια. Η κυβέρνηση συνδυάζει τις πολιτικές ταξικού αποκλεισμού με την ενίσχυση του πελατειακού κράτους και τους μηχανισμούς υφαρπαγής ψήφους. Συνεχίζει να δίνει τα 500ρικα του μερίσματος στους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς για να δημιουργήσει σχέσεις εξάρτησης. Την ίδια στιγμή αυξάνει τους ανώτατους στρατιωτικούς με παχυλούς μισθούς για να διευρύνει την πελατεία της. Με τις επιλογές της, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του ΥΕΘΑ δίνει το σήμα στην κυβέρνηση ότι από τον ελληνικό στρατό θα ψηφίσει μια μειοψηφία ευνοούμενων ενώ η μεγάλη πλειοψηφία που βιώνει εντός και εκτός στρατού τις πολιτικές της εξαθλίωσης, θα βρίσκεται χωμένη σε αγγαρείες. Η καταρρέουσα κυβέρνηση ξέρει ότι δεν θα δεχθεί χείρα βοηθείας από τη μεγάλη πλειοψηφία των φαντάρων και προσπαθεί με άκρατο αυταρχισμό να περιορίσει το αναπόφευκτο «μαύρισμα» -καταδίκη.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει αυτές τις μεθοδεύσεις και στηρίζει όσους φαντάρους αντιδράσουν και διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Απαιτούμε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να καλύψει το κόστος μετακίνησης για τις εκλογές και να σταματήσουν οι απαράδεκτοι διαχωρισμοί μες τα στρατόπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου