Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα δημοσιεύματα σχετικά με τη συνάντηση στις Κάννες

Το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς για τη σύνοδο των Καννών και τις αφόρητες πιέσεις στον Γ. Παπανδρέου από τις ηγετικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μέρκελ, Σαρκοζί κλπ.) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Μπαρόζο) έρχεται, μαζί με άλλα που προηγήθηκαν, να δείξει ότι:
§       Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα «Τζουράσικ Παρκ» των πολυεθνικών και του κεφαλαίου, απολύτως εχθρικό προς τα δημοκρατικά δικαιώματα των λαών, που αποστρέφεται την έκφραση γνώμης των πολιτών κάποιας χώρας. Από την άποψη αυτή, η ΕΕ δεν μπορούσε να ανεχθεί ούτε καν την απόπειρα ελιγμού της κυβέρνησης Παπανδρέου με το δημοψήφισμα. Μιας κυβέρνησης σταθερά ταγμένης, μέχρι την πτώση της λίγο αργότερα, στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ.
§       Οι Σαμαράς και Βενιζέλος έπαιξαν πειθήνια ακριβώς το ρόλο που τους ζήτησε ο Μπαρόζο, δηλαδή να προχωρήσουν σε μια κυβέρνηση συνεργασίας για τη συνέχιση της πολιτικής των μνημονίων, πετώντας στα σκουπίδια τις προηγούμενες θέσεις τους και βεβαίως τον Γ. Παπανδρέου. Στη συνέχεια ο Γ. Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ (που τον ξαναβγάζουν πάλι από τη ναφθαλίνη) μετέφερε όλως τυχαίως την απόφαση των ευρωκρατών για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού (Λ. Παπαδήμος).
§       Στην εποχή της πιο ακραίας και βάρβαρης κατάργησης των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την βαθιά του κρίση, ακόμα και η αστική δημοκρατία τίθεται υπό περιορισμό, υποθηκεύεται ουσιαστικά στους κεφαλαιοκράτες. Δεν είναι τυχαίο, πως ταυτόχρονα σχεδόν σε Ελλάδα και Ιταλία άλλαξαν οι κυβερνήσεις και πρωθυπουργοί τοποθετήθηκαν οι ...τραπεζίτες Λ. Παπαδήμος και Μάριο Μόντι!
§       Αποκαλύπτεται πόσο αφελής είναι η άποψη που θεωρεί ότι η Ε.Ε από μηχανισμός συμφερόντων που συνθλίβει λαούς, αλλά   και καταργεί κυβερνήσεις που δε  "βγάζουν τη δουλειά", μπορεί να αλλάξει, να μετασχηματιστεί ή και να βελτιωθεί προς το συμφέρον των κοινωνιών και των εργαζομένων, όπως ισχυρίζεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
Γι' αυτό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ξεκαθαρίζει πως πρέπει να φύγουν όλοι, να ανατραπεί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, να σπάσουμε τις αλυσίδες ευρώ και ΕΕ, να προχωρήσουμε για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου