Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η δικαιοσύνη κλείνει το μάτι στους ηγέτες των νεοναζί;

Απαράδεκτη είναι η απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποβάλλει την πολιτική αγωγή, αφαιρώντας έτσι τη δυνατότητα της εξέτασης της ηγετικής ομάδας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονίες και τις επιθέσεις των ομάδων κρούσης. Το δικαστήριο υποσκάπτει το κατηγορητήριο, αφαιρεί από τη δίκη το σαφή πολιτικό της χαρακτήρα, οδηγεί με ακρίβεια σε αφαίρεση της ευθύνης των ηγετικών στελεχών της νεοναζιστικής, δολοφονικής συμμορίας και στη δημιουργία της εντύπωσης ότι όλοι δρούσαν από μόνοι τους, χωρίς σχέδιο, χωρίς ηγεσία.
Η δίκη της ΧΑ δεν είναι μια απλή ποινική υπόθεση. Δεν υποβαθμίζεται όσο τεχνηέντως προσπαθούν να κάνουν τα ηγετικά της στελέχη, δεν αποστειρώνεται όπως προσπαθεί να κάνει το δικαστήριο. Είναι μια πολιτική δίκη, γιατί τα εγκλήματά τους, εκτός από ονοματεπώνυμα, έχουν και πολιτική ταυτότητα. Οι νεοναζί της ΧΑ είναι οι μόνιμοι υπερασπιστές της εργοδοσίας, το μακρύ χέρι του εφοπλιστικού κεφαλαίου στην ναυπηγοεπισκευαστική και στις ιχθυόσκαλες, οι εργολάβοι της εργοδοτικής «πειθούς» όταν οι εργάτες ξεσηκώνονται. Έχουμε δει τι σημαίνει αυτό στην πράξη.
 Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το «ξέπλυμα» των νεοναζί και στα δικαστήρια, μετά το ξέπλυμα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ που πιο πολύ από ποτέ, αναζητούν μια «σοβαρή ΧΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου