Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Πολιτική Εκδήλωση στη Θήβα την Πέμπτη 31/5



Μπροστά στις εκλογές της 17ης Ιούνη,
η αντικαπιταλιστική απάντηση είναι ακόμη πιο αναγκαία!


Η καταδίκη των πολιτικών του «μαύρου μετώπου», ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και των αριστεροδεξιών δεκανικιών τους στις εκλογές της 6ης Μάη, ήταν καρπός της συσσωρευμένης οργής και αγανάκτησης από τις πολιτικές των μνημονίων, αποτέλεσμα των σκληρών αγώνων που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.
Η φαρσοκωμωδία των διερευνητικών εντολών έληξε και η αγωνιώδης προσπάθεια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των κεντροαριστερών και δεξιών δεκανικιών και του κοινωνικο-οικονομικού κατεστημένου να ευνουχίσουν τη λαϊκή θέληση, με μια νέα κυβέρνηση προσηλωμένη στο μνημονιακό άρμα ΕΕ και ΔΝΤ, έπεσε στο κενό. Δεν τελείωσε όμως η προσπάθεια να «τιθασεύσουν» την οργή των εργαζομένων. Με όπλο τη μαύρη προπαγάνδα και τρομοκρατία από την εργοδοσία, συγκεκριμένα ΜΜΕ, τις τράπεζες και την ΕΕ θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τη λαϊκή δυναμική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς έχει μέτωπο μόνο στην Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο το ΠΑΣΟΚ.
 Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα μιλήσει ξανά την γλώσσα της αλήθειας και της ανατροπής: Για την κατάργηση των Μνημονίων και της νέας Δανειακής Σύμβασης απαιτείται η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η έξοδος από το ΝΑΤΟ των εξοπλισμών και της ιμπεριαλιστικής επιβολής των αγορών. Τα Μνημόνια δεν είναι παρά η μετάφραση των οδηγιών της ΕΕ, που είναι ο ενορχηστρωτής της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης. Η αποδέσμευση από την ΕΕ αποτελεί απαραίτητο όρο για να μην πληρώσει η κοινωνική πλειοψηφία την κρίση του καπιταλισμού που βιώνουμε. Απαιτείται ένα λαϊκό και εργατικό κίνημα που θα επιβάλλει την αλλαγή πορείας σε όλα τα επίπεδα. Για να νικήσουν οι εργαζόμενοι, είναι αναγκαία μια Αριστερά με ένα τέτοιο ξεκάθαρο πρόγραμμα ανατροπής.   

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Βοιωτίας, βάσει των παραπάνω, σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς χρέος και μνημόνια σε ρήξη με το ευρώ και την Ε.Ε.. Πώς και με ποια Αριστερά; Η πρόταση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς» που θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα αρμονία), την Πέμπτη 31/5 και ώρα 19:00 με ομιλητές:
Μηνακάκης Βασίλης, συγγραφέας – δημοσιογράφος και
Κοντογιάννης Σωτήρης, οικονομολόγος - δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου