Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τρομοκρατούν ακόμα και την ημέρα των εκλογών Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Η  ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει δημόσια και αποφασιστικά την επιδρομή της Χρυσής Αυγής σε εκλογικά τμήματα του λεκανοπεδίου Αττικής. Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί, ομάδα 30 μελών της ναζιστικής οργάνωσης «περιοδεύει» στα εκλογικά τμήματα (με το πρόσχημα της «εποπτείας») και εκτοξεύει απειλές και προπηλακισμούς ενάντια στα κόμματα της Αριστεράς.
Νωρίς το πρωί εισέβαλλαν στο 6ο -8ο Λύκειο Περιστερίου. Έκαναν πορεία μέσα στο εκλογικό κέντρο με επιθέσεις και προπηλακισμούς ενάντια στους εκπροσώπους των κομμάτων της Αριστεράς που βρίσκονταν, καθώς και σε πολίτες που είχαν πάει για να ψηφίσουν.
Στο 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης η ίδια συμμορία ακολούθησε την ίδια τακτική βρίζοντας και απειλώντας. Την ίδια τακτική ακολούθησαν και σε εκλογικά κέντρα των σχολείων της Γκράβας, στα Λιόσια, στο Ν. Ψυχικό, ενώ στην πλατεία Αττικής φωτογράφισαν μέλη αριστερών παρατάξεων.
Στο 1ο λύκειο Χολαργού παρήλασαν, κρατώντας κάμερες και καταγράφοντας με κάμερες  τα κατορθώματά τους σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία, την οποία κάλεσαν για να αδειάσει τραπεζάκια από προεκλογικό υλικό.
«Θα τα πούμε το βράδυ», «θα δείτε τι θα πάθετε», φραστικές επιθέσεις ρατσιστικού και σεξιστικού περιεχομένου ενάντια στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και όχι μόνο, ήταν το κοινό χαρακτηριστικό σε κάθε εκλογικό τμήμα που «επισκέφτηκαν».
 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τόσο τη στάση της Χρυσής Αυγής όσο και την ανοχή της από το κράτος. Αν και οι πράξεις αυτές (απειλές κατά εκλογικών αντιπροσώπων) αποτελούν αυτόφωρο ποινικό αδίκημα, η αστυνομία και η πολιτική ηγεσία κωφεύουν. Ακόμα και ο διευθυντής του Β΄ Α.Τ. Περιστερίου το μόνο που απάντησε σε καταγγελία των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν μια αδιάφορη δήλωση ότι θα ενημερωθούν οι αρμόδιοι!
Ακόμη περιμένουμε την αντίδραση του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που έχουν ενημερωθεί από το πρωί για τα συμβάντα.
Οι νοσταλγοί του φασισμού και του ναζισμού, επιτιθέμενοι στους αγωνιστές του κινήματος και της Αριστεράς και σαφώς όχι ενάντια στα κόμματα του Μνημονίου, αποδεικνύουν το πραγματικό, αποτρόπαιο πρόσωπο αυτών που προσπαθούν να παρουσιαστούν ως «αντιμνημονιακές δυνάμεις»: δεν είναι παρά συμμορίες παρακρατικών, ναζιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, το πραγματικό μακρύ χέρι του κράτους και των κομμάτων του Μνημονίου και της Τρόικας.
Οφείλουμε όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση ώστε να μη ζήσει ποτέ ξανά αυτός ο τόπος τη φρίκη του φασισμού και του ναζισμού. Μαζικά ο ελληνικός λαός να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματά του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου