Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

5 λόγοι να ψηφίσουμε ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.


1. Είναι η πιο σκληρή καταδίκη του Μνημονίου και των κομμάτων που μας υποδούλωσαν σε αυτό. Όμως, το Μνημόνιο δεν είναι απλά μια σύμβαση, την οποία μπορούμε να απορρίψουμε και να ξαναγυρίσουμε στην προ-Μνημονίου Ελλάδα. Πίσω από το Μνημόνιο είναι το γερμανικό, γαλλικό, μαζί και το ελληνικό κεφάλαιο, που χάνουν κέρδη υπέρ της Κίνας, της Ινδίας και άλλων. Για να τους ανταγωνιστούν, τα ενωμένα ευρωπαϊκά κεφάλαια μετατρέπουν τους εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δούλους των 400 ευρώ. Πρώτα τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, μετά τους υπόλοιπους. Συνεπώς, το Μνημόνιο και η Τρόϊκα έχουν όνομα: Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Γι’ αυτό, όποιος λέει ότι είναι εναντίον του Μνημονίου, χωρίς να διεκδικεί έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με ταυτόχρονη διαγραφή του χρέους, απλά δημαγωγεί.

2. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πώς θα κερδίσουμε τους χαμένους μισθούς και τις συντάξεις, πώς θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα ασφαλιστικά ταμεία, όταν ο προϋπολογισμός της Ελλάδας θα εγκρίνεται από τους οικονομικούς δολοφόνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Πως θα μοιραστεί ο πλούτος αυτής της χώρας, όταν οι επίτροποι των Βρυξελλών θα ελέγχουν καθημερινά ότι δεν θα φορολογείται το κεφάλαιο; Το να περιμένει κανείς ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα γίνει κοινότητα ευημερίας και αγάπης προς τους εργαζόμενούς της, δεν απέχει πολύ από το να πιστεύει ότι οι καρχαρίες θα γίνουν χορτοφάγοι. Επιπλέον, όποιος υποστηρίζει την «ισοτιμία της Ελλάδας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση», είναι σαν να αποδέχεται ότι οι λύκοι είναι ισότιμοι με τα αρνιά. Μέσα στο ευρώ, αλλά χωρίς ευρώ στην τσέπη των εργαζομένων και των ανέργων;

3. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική χωρίς διαγραφή του χρέους. Πώς θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις με το 50% των εσόδων να πηγαίνουν στους δανειστές; Μόνο αν σταματήσουμε να πληρώνουμε το παράνομο χρέος στους διεθνείς τοκογλύφους θα αξιοποιηθούν χρήματα που θα δοθούν για να καλύψουν τις κοινωνικές ανάγκες. Όχι με τριετή ή πενταετή «αναστολή πληρωμών», για να το πληρώσουμε αργότερα όπως μας κάνουν οι τράπεζες με τόκους και με πανωτόκια, αλλά διαγραφή του χρέους τώρα. Είναι αυταπάτη να λες ότι θα διαπραγματευτείς με τους δανειστές σου. Αλήθεια, είναι θέμα τέχνης ή ικανότητας να πείσουμε τους βιαστές μας;

4. Δεν αρκεί να μπούνε στη φυλακή 5-6 Τσοχατζόπουλοι, αλλά να πληρώσουν τα παράσιτα οι καπιταλιστές. Αυτοί δηλαδή που έβγαλαν 600 δις στην Ελβετία και τώρα τα στέλνουν στην Καραϊβική. Οι τράπεζες που από το 2008 τσέπωσαν 155 δις. Οι εφοπλιστές που μόνο πρώτο το τρίμηνο του 2012 παρήγγειλαν νέα πλοία αξίας 1,6 δις δολάρια, ενώ αγόρασαν και μεταχειρισμένα αξίας 600 εκατ. δολαρίων. Που ναυπηγούν τα καράβια τους στην Κορέα και στην Κίνα και τα έχουν με σημαία Παναμά και Λιβερίας. Αυτοί, που σύμφωνα με στοιχεία των βρετανικών αρχών, την τελευταία διετία έχουν αποκτήσει ακίνητα στο Λονδίνο αξίας άνω του 1 δις ευρώ. Αυτοί που μετέφεραν τα εργοστάσια τους στη Βουλγαρία και στην Αλβανία. Που έγραψαν τα οικόπεδα, τις βίλες και τα κότερά τους σε offshore με έδρα τα νησιά Καϋμάν και Μάρσαλ. Που μας έσυραν στους Ολυμπιακούς αγώνες των 20 δις ευρώ. Που μας έβαλαν να πληρώσουμε 30 δις για εξοπλισμούς μόνο την τελευταία δεκαετία. Που δεν πλήρωναν φόρους και εισφορές, «έτρωγαν» το ΦΠΑ, «μάσαγαν» κάθε λογής επιδοτήσεις και ενισχύσεις, απολάμβαναν απαλλαγές και ελαφρύνσεις.
  
5. Γιατί είναι πολλαπλά κερδισμένη ψήφος. Γιατί δεν λέει να φαγωθούν οι φτωχοί μεταξύ τους (οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με τους δημοσίους, οι άνεργοι με τους εργαζόμενους, οι Έλληνες με τους μετανάστες), αλλά αντίθετα να πάρουμε τα λεφτά από τους πλούσιους, δημεύοντας τις ιδιοκτησίες τους, εθνικοποιώντας τις τράπεζές τους, παίρνοντας τις μεγάλες επιχειρήσεις υπό εργατικό έλεγχο. Γιατί δεν δημαγωγεί λέγοντας «αριστερή κυβέρνηση» με τον ακροδεξιό Καμμένο, δηλαδή κυβέρνηση που θα διαχειριστεί τις πολιτικές λιτότητας και μετά θα ξεφτιλιστεί, σπέρνοντας μεγαλύτερη απογοήτευση. Γιατί η απροσδιόριστη «λαϊκή εξουσία» παραπέμπει τις λύσεις που ζητάει ο λαός στη Δευτέρα Παρουσία. Γιατί δεν σημαίνουν τίποτα 1 ή 2 παραπάνω βουλευτές για την επίσημη Αριστερά, αλλά αντίθετα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη βουλή θα καλεί την υπόλοιπη Αριστερά να μπλοκάρουν το κοινοβούλιο όταν κατατίθεται αντιλαϊκό νομοσχέδιο. Γιατί η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι το πιο αξιόπιστο στήριγμα της λαϊκής εξέγερσης που έρχεται. Όχι μόνο για να «μη γίνουμε Βουλγαρία», αλλά για να έρθει ο πλούτος στα χέρια αυτών που τον παράγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου