Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Κάτω τα χέρια από τη φτωχομεσαία αγροτιά

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ!
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

    Το σημερινό βάρβαρο χτύπημα των αγροτών στη Μαραθιά Ηλείας, στη Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές είναι η άλλη όψη του «νομίσματος» της βάρβαρης αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – μνημονίου – κεφαλαίου. Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, επιτίθεται με ΜΑΤ και δακρυγόνα στους μικρομεσαίους αγρότες γιατί φοβάται τις δικαιολογημένες και δυναμικές κινητοποιήσεις τους που απλώνονται σε όλη τη χώρα και διεκδικούν άμεσες λύσεις σε εκρηκτικά προβλήματα.
    Μετά τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, σπίτια, οικόπεδα και φάρμακα, τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ ήρθε και η επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από το πρώτο ευρώ και επιπλέον τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ το χρόνο και προκαταβολή φόρου 55%! Επίσης με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ (2014-2020) θα μειωθούν οι επιδοτήσεις, με συνέπεια την παραπέρα μείωση του αγροτικού εισοδήματος. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων τούς οδηγούν πλέον, με γοργό ρυθμό, στην εξαθλίωση. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι στην πόλη αγοράζουν πανάκριβα τα αγροτικά προϊόντα..
    Η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να ζητάει από τους αγροτοκτηνοτρόφους να υπογράψουν και να δεχθούν την άρση του ασύλου του σπιτιού τους στο όνομα του ότι θα είναι η έδρα της επιχείρησης για να γίνεται έλεγχος, όποτε θέλουν οι ΔΟΥ και οι κάθε είδους εισπράκτορες!

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ!

    -ΟΧΙ στον νέο φόρο 13% από το πρώτο ευρώ και στη φοροκαταιγίδα. Κατάργηση των χαρατσιών σε σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα για τους μικρομεσαίους αγρότες. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
-Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων και σπιτιών.
-ΟΧΙ στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της αγροτικής παραγωγής της νεας ΚΑΠ της ΕΕ για το 2014-2020.
-Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ σε όλα τα καλλιεργητικά μέσα και εφόδια για τη μείωση του κόστους παραγωγής.
-Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΛΓΑ, ΟΓΑ. Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα - βιβλιάρια υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους αγρότες.
-Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή
-Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Αύξηση της αγροτικής σύνταξης.Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Ίσα οικονομικά. κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες εργάτες γής.
-Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία, η κρατική βία και καταστολή, η ποινικοποίηση των αγροτικών και λαϊκών αγώνων.
-Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση.
    Αγωνιστικό μέτωπο φτωχομεσαίας αγροτιάς – εργαζομένων – ανέργων και νεολαίας για την ανατροπή της αντιαγροτικής και αντιλαϊκής πολιτικής του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης – ΕΕ – μνημονίου – κεφαλαίου. Για την επιβίωση του λαού μας, με έξοδο από Ευρώ και ΕΕ, με ανασυγκρότηση της υπαίθρου με παραγωγικούς συνεταιρισμούς, με πέρασμα του πλούτου στα χέρια των παράγωγών του, με εργατική εξουσία – δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου