Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Λαγκάρντ, ΔΝΤ και ΕΕ είναι ειλικρινείς: τα πρωτογενή πλεονάσματα σκοτώνουν

Η Κριστίν Λαγκάρντ επιχαίρει γιατί «για πρώτη φορά από το 1943 υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα» σε συνέντευξή της σε αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο. Η  διευθύντρια του ΔΝΤ δεν υπέπεσε σε ένα «μη πολιτικά ορθό λάθος», επειδή επικαλέστηκε το κατοχικό «πρωτογενές πλεόνασμα» μετά από ένα χειμώνα που κόστισε 300.000 ζωές στην Ελλάδα. Έκανε κάτι περισσότερο και πιο ειλικρινές. Περιέγραψε την πραγματική διάθεση του ΔΝΤ  που συμμερίζεται και η ΕΕ φυσικά για τους λαούς της γης: «πρωτογενή πλεονάσματα» με κόστος ανθρώπινες ζωές, «ανάπτυξη» στην πλάτη των εργαζόμενων, διάσωση του καπιταλισμού με την επίκληση των χειρότερων και πιο μαύρων εφεδρειών του.
Είναι ανατριχιαστικές οι αντιστοιχίες και  η κα Λαγκάρντ απλά τις επισφραγίζει. Δεν πρόκειται για άγνοια της ιστορίας, αλλά για απόλυτα συνειδητή εφαρμογή μιας καταστροφικής πολιτικής για τον άνθρωπο. Και ας προσπαθούν οι θλιβεροί  υπερασπιστές  και εφαρμοστές της στην Ελλάδα και αλλού στον κόσμο να τη δικαιολογήσουν και να την προβάλλουν ως «μονόδρομο».
Για να φρεσκάρει η κ. Λαγκάρντ τις ιστορικές και πολιτικές γνώσεις της, της επισημαίνουμε το εξής: ενώ οι ναζί και οι συνεργάτες τους στην Ελλάδα δημιουργούσαν το «πρωτογενές πλεόνασμα» του 1943 πάνω στα πτώματα εκατοντάδων χιλιάδων, τον Φλεβάρη του ’42 δημιουργούνταν ο Ελληνικός Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός από τα σπλάχνα του λαού.
 Τότε νικήσαμε. Θα νικήσουμε και τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου