Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωση για την τροπολογία σχετικά με το δικαίωμα του εκλέγειν

H ρατσιστική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να επιτίθεται στα δικαιώματα των μεταναστών ενόψει των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τροπολογία που προτείνει ο Υπουργός Εσωτερικών Μιχελάκης έρχεται να εξυπηρετήσει την λογική της στοχοποίησης των μεταναστών ως εχθρό για την τοπική κοινωνία. Η “κόκκινη” γραμμή του Σαμαρά σχετικά με το νόμο για την ιθαγένεια επανέρχεται με αυτήν την τροπολογία, σε συμμόρφωση με τη γνωστή ακροδεξιά και βαθιά ρατσιστική απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το δίκαιο του αίματος και το δικαίωμα στην ιθαγένεια, αφαιρώντας πια το δικαίωμα των ομογενών και μεταναστών να εκλέξουν και εκλεχθούν στις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Αυτή η πολιτική στρώνει για άλλη μια φορά το δρόμο για τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να σπέρνει το δηλητήριο της στις γειτονιές της Αθήνας και αλλού, αντιμετωπίζοντας τους μετανάστες και τους ομογενείς για άλλη μια φορά σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εξάλλου και ο ίδιος Υπουργός Δημοσίας Τάξης αυτής της κυβέρνησης Δένδιας μίλησε για τους μετανάστες στην Ελλάδα ως ανθρώπους κατώτερης ποιότητας. Η κατάθεση της τροπολογίας για ψήφιση στην Βουλή υπηρετεί πιστά και πλήρως την ρατσιστική αυτή αντίληψη της κυβέρνησης.
Στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια, την κρίση, τον ρατσισμό και τους φασίστες οι μετανάστες είναι στην πρώτη γραμμή. Η επίθεση στους μετανάστες είναι επίθεση για όλον τον κόσμο που παλεύει.
Να αποσυρθεί η  ρατσιστική τροπολογία του Σαμαρά σε βάρος του δικαιώματος ψήφου των μεταναστών. Για την Ανταρσύα είναι αυτονόητο το δικαίωμα των μεταναστών να ψηφίζουν και να εκλέγονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου