Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ξεσηκωμός παντού ! Κλείνουν τον ΕΟΠΥΥ και τα Νοσοκομεία - Σπέρνουν Αρρώστεια και Ανεργία

-Η άθλια συμμαχία κυβέρνησης, ΔΝΤ και ΕΕ προχώρησε σε αυτό που όλοι περίμεναν παρά τους γελοίους ισχυρισμούς του πιο αδίστακτου υπουργού υγείας που γνώρισε αυτή η χώρα: ΕΒΑΛΕ ΛΟΥΚΕΤΟ σε εκατοντάδες πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ σπέρνοντας ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΟΡΓΗ  σε εκατομμύρια φτωχούς, ανέργους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους εργαζόμενους .
-Ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται αποκλειστικά σε «αγοραστή υπηρεσιών υγείας». Δηλ. ο ιδρώτας μας, τα δισ ευρώ ασφαλιστικών εισφορών του κλάδου υγείας των ταμείων, προσφέρονται απλόχερα στα μεγάλα συμφέροντα, τους μεγαλοκλινικάρχες, τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις αλυσίδες των διαγνωστικών κέντρων.
-Το δημόσιο αποσύρεται σχεδόν πλήρως από τη στήριξη της περίθαλψης, αφού με βάση το σύγχρονο «τρομοκρατικό» σύμφωνο της Ε.Ε. οι δημόσιες παροχές ποινικοποιούνται, γιατί «τροφοδοτούν ελλείμματα»! Νοσοκομεία και ΙΚΑ κλείνουν, κλίνες ΜΕΘ και χειρουργεία παραμένουν εκτός λειτουργίας, τραγικές ελλείψεις σε βασικά υλικά, φάρμακα και προσωπικό, υγειονομικοί απολύονται ή επαναπροσμβανάνονται με συμβάσεις πείνας. Συνδέουν τις παροχές Υγείας σχεδόν αποκλειστικά με την ασφαλιστική κατάσταση (και το πορτοφόλι!) του λαού, σε μια κοινωνία 1.500.000 ανέργων, εκατοντάδων χιλιάδων ανασφάλιστων, σφαγής των μισθών και των συντάξεων. Ενώ με το πρόσχημα της «αξιολόγησης», η κυβέρνηση βάζει σε διαθεσιμότητα - απόλυση όλο το υγειονομικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ. 
-Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει : την 3μηνη απεργιακή καθολική αντίσταση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ και την λαϊκή και εργατική αλληλεγγύη για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας. Ελπίδα για τον ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ αποτελούν οι δεκάδες πρωτοβουλίες που έχουν στηθεί στις λαϊκές γειτονιές κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας ΠΦΥ στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΑΝ! Είναι μισητή μειοψηφία στο λαό! Δεν θα πέσει όμως σαν ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ! Δεν θα πέσει με την αντιμετώπιση των απεργιών και της πάλης των εργαζομένων ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους, την κυβέρνηση και την Ε.Ε. σαν πεδίο προεκλογικού αγώνα, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε με τις γελοίες εκτιμήσεις ότι κάποιοι(!) βουλευτές της συγκυβέρνησης δεν θα ψήφιζαν το νόμο για το ΠΕΔΥ. Η ανατροπή της λαίλαπας δεν θα γίνει ούτε με τις συνήθεις διαμαρτυρίες και αναλύσεις χωρίς πολιτικούς στόχους ανατροπής και μετωπικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση και την Ε.Ε., όπως κάνει το ΚΚΕ.
 
Η νίκη των εργαζομένων και του λαού απαιτεί:
 
-Την πολιτική κλιμάκωση μαχητικών διεκδικητικών και απεργιακών αγώνων,  και όχι την απονεύρωση της ριζοσπαστικοποίησης τους από τα όρια της φιλο Ε.Ε. αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ.
-Με αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής και όχι με τα άσφαιρα πυρά της πολιτικής του ΚΚΕ, που θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι είναι ανώριμοι  να ανατρέψουν την επίθεση και μεταθέτει διαρκώς τους νικηφόρους αγώνες στο ακαθόριστο μέλλον και στην «ώριμη» ψήφο.
-Με μια άλλη αριστερά της αντικαπιταλιστικής ανατροπής και της επαναστατικής προοπτικής.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ... ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!
-Ο λαός μας δε θα πεθάνει για το χρέος που έχει χιλιοπληρώσει, για το € και την Ε.Ε.!
-Έξω τώρα από το €, την Ε.Ε.
-Διαγραφή του χρέους!
-Εθνικοποίηση όλων των στρατηγικών τομέων της οικονομίας με εργατικό έλεγχο!
- Να ανατραπούν οι νόμοι διάλυσης της δημόσιας υγείας. Να μην περάσει η εκχώρηση της περίθαλψης στα μεγάλα επιχειρηματικά, πολυεθνικά συμφέροντα. Να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική τους.
-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΟΠΠΥ
-ΚΑΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΣΤΗ
-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου