Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Νέα δεξαμενή απολύσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση. Να τη σταματήσουμε

Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των "διαθέσιμων" του δημοσίου, που χιλιάδες εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ, καθηγητές, διοικητικοί και άλλες ειδικότητες από τα Υπουργεία έχουν μπει στη λίστα της "διαθεσιμότητας" και οι εργαζόμενοι 21 Οργανισμών είναι οι επόμενοι υποψήφιοι προς απόλυση, η κυβέρνηση ετοιμάζει τις νέες δεξαμενές απολύσεων.
Στο στόχαστρο μπαίνουν οι 35.000 αορίστου χρόνου εργαζόμενοι στο δημόσιο. Πρόκειται για όσους κατάφεραν να χωρέσουν στα ασφυκτικά περιθώρια του ΠΔ Παυλόπουλου. Πρόκειται για εργαζόμενους που δούλευαν χρόνια ως όμηροι, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου, ωρομίσθιοι, μιας μέρας. Με όλες τις μορφές ελαστικής εργασίας που επέλεξαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις για να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα στον δημόσιο τομέα. Εργαζόμενοι που κέρδισαν τη δουλειά τους με αδιάκοπες κινητοποιήσεις ενάντια στην ελαστική εργασία.
Με την πρόφαση του "ελέγχου των δικαιολογητικών και των φακέλων", η κυβέρνηση προσπαθεί να νομιμοποιήσει το νέο πογκρόμ που ετοιμάζει, την ίδια στιγμή που επεκτείνει τις χειρότερες μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα: τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας, όπου οι εργαζόμενοι βαφτίζονται "ωφελούμενοι" για να δουλεύουν για πέντε μήνες με 500 ευρώ χωρίς κανένα δικαίωμα! Και όλα αυτά με τα περίφημα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που συστηματικά χρησιμοποιούνται για να διαλύσουν τις εργασιακές σχέσεις και να παραδώσει τις δομές του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα.
Κανείς δεν μπορεί να μένει αδρανής ή να πέφτει θύμα του κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ: Μόνη τους πολιτική είναι η φτώχεια, η ανεργία και η διάλυση κάθε δικαιώματος, τόσο για τους ιδιωτικούς όσο και για τους δημόσιους υπαλλήλους, με μόνο κριτήριο τις ανάγκες του πλεονάσματος των κερδών των επιχειρήσεων και της εξυπηρέτησης των δανειστών τοκογλύφων.
Κόντρα στην ηττοπάθεια και το συντεχνιασμό που καλλιεργούν συστηματικά οι παρατάξεις των κομμάτων εξουσίας σε όλους τους χώρους εργασίας, είναι η ώρα για ένα κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων και των ανέργων ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων, της Τρόικας και της ΕΕ. Για ανυποχώρητο αγώνα για ζωή, δουλειά, αξιοπρέπεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου