Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΣΕΒασμός στους βιομηχάνους

Ίσως η επιλογή του χώρου, το Πολεμικό Μουσείο, να είναι και σημειολογικά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η τυπική εναπόθεση σε μουσειακές προθήκες, του «πολέμου» τον οποίο τάχα είχε κηρύξει στο κεφάλαιο, στα μεγάλα συμφέροντα και τη διαπλοκή. Η τοποθέτηση Τσίπρα μπροστά στον πρόεδρο του ΣΕΒ μόνο ως δήλωση πίστης, αν όχι μετάνοιας μπορεί να χαρακτηριστεί.
Πίστη στην καπιταλιστική αγορά, στην κερδοφορία, στην "παραγωγική ανασυγκρότηση" σε όφελος του κεφαλαίου, στην διατήρηση του κράτους ως μοχλό στήριξης και ενίσχυσης επιχειρηματικών κλάδων και επιλογών.
Κουβέντα για το ξεζούμισμα που έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με τους εξευτελιστικούς μισθούς, τις απαράδεκτες μορφές απασχόλησης, τις κλεμμένες ώρες εργασίας, τους απλήρωτους μισθούς, τις απολύσεις, τις μεσαιωνικές συνθήκες δουλειάς.
Αντί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να προσπαθεί να "γλυκάνει" τον επιχειρηματικό κόσμο για τον τρόπο και τις μορφές που σχεδιάζει να διαχειριστεί την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του, ας απαντήσει στις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα πώς και με ποιους τρόπους, ως κυβέρνηση, θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους, να εξασφαλίσει αξιοπρεπείς αμοιβές, σταθερή εργασία, διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, εξασφάλιση και επέκταση των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών. Γίνονται όλα αυτά χωρίς σύγκρουση με τα συμφέροντα των βιομηχάνων, όπως επιλέγει και όπως ισχυρίζεται;
Τα τάματα για επαναφορά του κατώτερου μισθού στο εξευτελιστικό 700άρι του 2009 μόνο ώς καθρεφτάκι για τους ιθαγενείς μπορούν να χαρακτηριστούν.
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πιστεύει πώς ανασυγκρότηση της κοινωνίας μπορεί να γίνει μόνο προς όφελος των εργαζομένων, σε βάρος και ενάντια σε μια χούφτα επιχειρηματιών καπιταλιστών που προς όφελός τους και μόνο εφαρμόζονται οι βάρβαρες πολιτικές των τελευταίων χρόνων ως συνέχεια όλων των προηγούμενων.
Καμία επιλογή υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των νέων της ανεργίας και της απαξίωσης, δεν θα έρθει χωρίς ανατροπή της πολιτικής και των επιλογών του κεφαλαίου, χωρίς σύγκρουση με την Ε.Ε και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου